LELKIPATIKA

Miért fontos a barátság?

Szerző:
Szabó Anna
A mai stresszes világban nagyon fontos, hogy megbirkózzunk a problémákkal. Számos tanulmány kimutatta, hogy akik a barátaikkal rendszeresen találkoznak, kevésbé lesznek testileg és lelkileg betegek.

Észrevetted már, hogy bármi baj ér, egyből a telefon után nyúlsz, hogy valakinek elmondhasd, mi nyomja a szíved? Majd megkísérelsz egyedül szembeszállni a gondokkal. Elemezgeted a helyzetet, szeretnéd rendbe rakni magadban a dolgokat, megoldásokat keresel, aztán újból a barátaid felé fordulsz. Igazából csak ki szeretnéd beszélni magadból a stresszt, és megerősítést remélsz tőlük, hogy amit gondolsz az valóban helyes. Miközben ők is számos megoldást kínálnak a problémádra, jól el is szórakoztatnak, hisz szeretnének egyben megnyugtatni, és mosolyt csalni is az arcodra.

„Mihez is kezdenék nélküled?"

Biztos te is mondtad, és neked is mondták már ezt. Nos, nincs is jobb annál, ha tudatják veled, hogy fontos vagy a másiknak. Ha vannak ilyen barátaid, akkor nagyon szerencsés helyzetben vagy. Velük mindent megbeszélhetsz, nekik mindent őszintén elmondhatsz, és nagyobb esélyed van rá, hogy ne alakuljon ki nálad depresszió vagy más lelki betegség, és azok testi vonzatai, mint azoknál, akik egyedül próbálnak boldogulni az életben. Hisz a barátok olyanok akár a pszichológusok. Meghallgatnak, kérdéseket tesznek fel, amik elősegítik, hogy rájöjj, melyik a helyes út, ők nem a megoldás kulcsát teszik a kezedbe, hanem irányt mutatnak, és te döntesz. Egy beszélgetés felérhet akár egy antidepresszánssal is. Akik egyedül élnek, nem csak magányosabbak, hanem boldogtalanabbak is. Fontos, hogy rohanó világunkban, szakíts időt, és hallgasd meg a barátaidat és segítse neki, úgy, ahogy ők tennék veled, ha bajban lennél. Hidd el, feldobja a napodat egy kávé munka után, egy fagyi a hétvégén, vagy egy séta a közeli parkban a barátaiddal.

Fel is írtuk neked receptre ismerőseiddel való különböző programokat. Hetente minimum 3x1 találkozó, de a dózis emelhető.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL