GASZTRO

Diplomatapuding

Szerző:
Szabó Anna
A diplomatapuding jellegzetes ízét a kandírozott gyümölcsöknek és a maraschino likőrnek köszönheti. Minél többféle gyümölcsöt rakunk bele, annál ízletesebb és különlegesebb lesz.
Hozzávalók:


10 dkg cukrozott citromhéj vagy kandírozott gyümölcs
12 dkg mazsola
4 evőkanál maraschino vagy rum
zselatin
10 dkg cukor
5 tojás
1 kiskanál kukoricakeményítő
0,5 l tej
2 csomag vaníliás cukor
7 dkg mogyorós csokoládé

Elkészítés:

1. A cukrozott citromhéjat, vagy a kandírozott gyümölcsöt kis kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett mazsolát, és ráöntünk 1 evőkanál maraschinót.

2. A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük. Elkeverjük a kukoricakeményítőt evőkanál tejben, majd a maradék tejjel együtt adjuk a cukros tojássárgájához. Egy lábosban – állandó kevergetés mellett – felforraljuk. A zselatint elkeverjük egy kevés langyos vízzel, és a vaníliás cukorral együtt a krémhez adagoljuk. Nagyobb darabokra tördeljük a mogyorós csokoládét, és rácsepegtetjük a maradék maraschinót. Így adjuk a citromhéjas-mazsolás keverékhez.

3. Amikor a krém már dermedni kezd, egy formát öblítsünk ki hideg vízzel. Tegyük bele rétegezve a krémet és a citromhéjas-csokoládés keveréket, mindaddig, amíg az összes hozzávalót fel nem használtuk. A legfelső réteg krém legyen. Legalább 2 órára tegyük hűtőbe, majd borítsuk a pudingot egy tálra.
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL