SZÉPSÉG

Kozmetikai sebészet - mellalakítás

Szerző:
Szabó Anna
Egy vezető kozmetikai sebész szerint pár éven belül a mellnagyobbítás egyszerű befecskendezéssel elintézhető lesz. Ebédidőben elvégezhető beavatkozás, aztán mehetsz vissza dolgozni. Nemcsak elviselhetőbbé, hanem olcsóbbá, és visszafordíthatóvá teszi a beavatkozást.
Már csak egy kicsit finomítani kell a technikán, és kész. De, napjainkhoz visszatérve, a a mellek megváltoztatása, hiába tűnik úgy, hogy egyszerű, a hírességek és gazdagok hiába végeztetik ma már rutinszerűen, még mindig nagyobb sebészeti beavatkozás.

A mellek megnagyobbítása, a méret és a teltség növelése a legnépszerűbb kozmetikai sebészeti beavatkozás – persze, ha a nőket vesszük – évente legalább ötven százalékkal növekszik az ilyesfajta operációk száma.
Az implantátumok külső rétege szilikon, benne többféle “töltet” lehet, szójaolaj, szilikongél, vagy megfelelő arányú sós víz. Vagy a mellhajlatban, vagy a mellbimbó körül, esetleg a hónalj alatt ejtenek egy kis vágást, és így helyezik az implantátumot a mellizomszövet alá. Maga az implantátum is töbféle formájú és méretű lehet.


A kockázatok

Miután a műtétet teljes altatásban végzik, a nagyobb műtétekre jellemző kockázatok, a vérrögösödés, a fertőzésveszély persze fennállnak. És aztán jönnek a speciálisan erre a fajta beavatkozásra jellemzők: a belső hegesedés, ami miatt újabb műtétre lehet szükség, az implantátum esetleg ereszthet, vagy kifakadhat, a mellszövet vagy a mellbimbó érzéketlenné válhat, és ez a változás lehet, hogy végleges. Persze szerencsére a mellműtéten átesett hölgyek nagy része semmilyen hosszú távú negatív változást nem tapasztal. És, noha rengeteg az olyan pletyka, miszerint a szivárgó implantátumok rákot, vagy autoimmun-betegséget okozhatnak, bizonyíték szerencsére nincs rá.



A szoptatás és mammográfia

Mellnagyobbítás után is lehet szoptatni, de ezt még a műtét előtt meg kell beszélni a sebésszel. A mammográfiás vizsgálat eredménye is értékelhető, csak előre kell szólni, mert más szögből, másmilyen felvételeket kell készíteni. Nagyon valószínű. hogy a beavatkozás előtt úgyis készítenek még egy mammográfiás felvételt.



Mennyi ideig tart ki?

Hogy mennyi ideig tart ki egy implantátum, nagyon nehéz megmondani, mert nemcsak a beültetett anyagtól, hanem a pácienstől is függ a dolog, egyénenként változik. Az eddigi tapasztalatok szerint úgy körülbelül tizenhat évre tehető egy beültetés élettartama. Aztán érdemes kicseréltetni, vagy egészen eltávolíttatni, attól függően, milyen korban kerül behelyezésre. Ha már jó ideje bent van az implantátum, eltávolítás után a mell egész biztosan meglóg – hogy mennyre, és hogy tud-e regenerálódni, az a természetes mellszövet állapotától függ.



És a mellemelés, kisebbítés?

Lehet, hogy nem akarsz nagyobb melleket, hanem csak feszesebbet, vagy esetleg kisebbet. A mellemeléssel, azaz masztoplexiával, hogy a tudományos nevét is ismerjük, az a cél, hogy a mell átformálásával fiatalosabbnak, ruganyosabbnak tűnjön. Ilyenkor eltávolítják a felesleges bőrt a mell alól, és átformázzák a mellet, hogy feszesebb legyen, esetleg egy kisebb implantátumot is betesznek, hogy nagyobbnak tűnjön. Különböző technikák vannak erre, és ezek különböző helyeken hagynak heget, ettől ezért még lehet annyi önbizalmad, hogy akár felső nélkül napozz – de a hegek végleg sosem tűnnek el, csak megfakulnak.


A mellkisebbítés a legbonylultabb beavatkozás, ilyenkor zsírszövetet távolítanak el, szövetanyagot és bőrt is. Gyakran hozzá kell nyúlni a tejvezetékekhez is, ezért aztán nem valószínű, hogy egy ilyen beavatkozás után a “páciens” képes lesz még valaha is szoptatni. Hogy pontosan miről is szól a beavatkozás, az egyénenként változik, és attól, mekkora az elérni kívánt méret. Minden ilyen beavatkozás heget hagy a mellbimbó körül, és még egy T alakút a bimbótól le a mell tövéig.


Készülj fel előre!

Bármiféle kozmetikai sebészeti eljárást akarsz igénybe venni, tájékozódj jó előre – és ne csak a barátnőket kérdezd végig. És ha már a dokival beszélsz, akkor is gondold végig, amit mond, és vedd komolyan a figyelmeztetéseket – nem viccből szólnak előre, mik a kockázatok, és a későbbiekben is hogyan kell majd bánnod az “új” melleddel.




Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL