REJTÉLY-MISZTIKA

A kísérteties Clement Hall - Valóban öngyilkos lett az egyetemista lány?

Szerző:
Szabó Anna
A Nyugat-Tennessee-beli Martin városka Clement Hall Egyetemén az a legenda terjedt el az egyetemisták között, hogy valamikor egy diáklány öngyilkosságot követett el az épület falain belül. A történet annyira megrázta az ott tanulókat, hogy az esetet kivizsgálták. Az eredmény mindenkit megdöbbentett.

A metodista egyetem kétségkívül és sokáig legnépszerűbb kísértetlegendája egy fiatal diáklány története volt, aki állítólag öngyilkosságot követett el a kollégium legöregebb hálótermében. Ezt követően pedig a lány szelleme megjelent az intézményben és borzolta a kedélyeket. A kísértet létezését számtalan megdöbbentő esemény erősítette meg. Végül az ügy az Egyetemi Szabadgondolkodók Társaságának asztalára került, akik lefolytattak egy nagyon alapos vizsgálatot. Ez pedig korántsem találta annyira meggyőzőnek a kísérteties jelenségeket, mint ahogyan azt néhányan állították.

Egy női alkalmazott állítólag villódzó árnyat észlelt, amelyről kiderült, hogy egy hibás villanykörte okozta. Egy irodai dolgozó mozgó lidércet látott a padláson, később viszont bevallotta, hogy „az egész talán csak a képzelet műve volt" majd hozzátette, ő színezte ki a történetet az évek alatt. Emellett az egyetem igazgatója határozottan állította, hogy a „híres" öngyilkosság meg sem történt. „Az egész csak egy mese, a klasszikus folklór motívumok tömegével és narratív elemekkel" - mondta.

Egy kis keresgélés után hamar kiderült, hogy az egész országban, szinte minden egyetem kollégiumában kering valami hasonlóan hátborzongató történet. Ez pedig azt mutatja, hogy egy szájhagyomány útján terjedő legendáról van csupán szó, amely az egyetemi kollégiumi „kultúra" szerves része.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL