LELKIPATIKA

Lássunk és értelmezzünk aurát - 3. rész

Szerző:
Szabó Anna
Már nagyon sok mindent tudunk az auráról, periférikus látásunk mostanra valószínűleg felfejlődött. Jelen receptünkben az aura színének a megfigyelése és értelmezése lesz a feladatunk.
Az aura megfigyelése

Ez a gyakorlat abban segít, hogy első alkalommal meglásd valaki auráját és/vagy gyakorold az auralátást. A jó feltételek megválasztása nagyon fontos: nemcsak jobban fogod látni az aurát, de magabiztosabb is leszel azzal kapcsolatban, amit látsz.

1. Az alanyt helyezd nagyon lágy fénnyel megvilágított, egyszerű, sima, fehér háttér elé. A színes háttér megváltoztatja az auraszíneket, ezért a színes háttér előtt való auralátáshoz értened kell a színkeveréshez. Az aura értelmezésében problémákat okozhat a háttér és az aura színének a keveréke.

2. Válassz ki egy pontot, amire nézni fogsz. A homlok közepe például nagyon jó választás. Ez a harmadik szem csakrának a helye. Egyes kultúrákban (Indiában) pöttyöt rajzolnak erre a helyre. Az ősidőkben ez a jel lehet, hogy azt mutatta, hogy bárki nyugodtan megnézheti az aurát.

3. Nézd a kiválasztott pontot legalább 30-60 másodpercig, esetleg még tovább.

4. Ha már legalább 30 másodperce nézel, kezdd el elemezni a környezetet a periférikus látásoddal, de közben továbbra is a kiválasztott pontot nézd. A koncentrálás folytatása nagyon fontos. Próbálj ellenállni a kísértésnek, és ne nézz körül. Azt kell látnod, hogy az alany körül a háttér fényesebb, és más színe van, mint a távolabbra lévő háttérnek. Ez az illető aurája. Minél tovább koncentrálsz, annál jobban fogod látni az aurát. Ne feledd, hogy az egy pontra való koncentrálás növeli az érzékenységedet, mert az aura rezgésének a hatását felerősíti a szemedben.


Az aura „lefényképezése”

Ha már elég sokáig koncentráltál, és látod az aurát, hunyd be a szemed. Egy-két másodpercig csak az aurát fogod látni magad előtt – készülj fel erre lelkileg. Csupán egy-két másodperced van, mert aztán a fényérzékeny sejtek abbahagyják a rezgést, és nem küldenek több jelet az agyba. Ezért ha nem figyelsz eléggé, elszalasztod az aura önmagában való látását. Próbálj kikísérletezni, hogy milyen gyorsan vagy lassan kell behunynod a szemedet a legjobb eredmény eléréséhez.


Mások aurájának a megfigyelése

A legjobb az, ha valakinek a harmadik szem csakráját figyeled, amely kb. 1,5 centivel az orr fölött, a szemek között helyezkedik el, és próbáld elérni ugyanazt az állapotot legalább 30-60 másodpercig, mint amit a fent leírt koncentrálási gyakorlat során éreztél. A nyaki és a szívcsakra is ugyanilyen jó eredménnyel jár, de ha valakinek a mellkasára koncentrálsz, az annyira szokatlan, hogy a másik ember valószínűleg kellemetlenül fogja magát érezni. Ha viszont a harmadik szem csakrát nézed, akkor még beszélgetni is tudsz az illetővel közben.
A nagyon lágyan megvilágított, árnyékok nélküli háttér a legjobb. Ha eleget gyakoroltál, akkor már bármilyen, egyenletesen megvilágított háttér (mint például a kék égbolt) megfelelő lesz.


Hogyan lásd a saját aurádat?

Állj egy nagy alakú tükör elé, kb. 1,5 méterre a tükörtől. Kezdetben az a legjobb, ha a mögötted lévő háttér egyszerű fehér, és nincsenek rajta árnyékok. A megvilágítás legyen lágy és egyenletes, de semmiképpen se fényes. Kövesd a fenti utasításokat az auralátáshoz.

Minden nap gyakorolj legalább 10-15 percig, hogy növeld az érzékenységedet és fejleszd az auralátásodat. Sose feledd, hogy a gyakorlás elengedhetetlen az auralátás kialakításához.


Az auralátás és az utóképek

A szemben lévő fényérzékelő sejtek rezgést érzékelnek, és van memóriájuk. A memóriájuk következménye az, hogy még pár másodpercig rezegnek akkor is, ha már semmi sem ingereli őket.

Emiatt gyakran utóképeket látunk. Az utóképek pontosan ugyanolyan alakúak, mint az eredeti kép. Azonban annak a tárgynak az utóképe, amelyet körülvesz az aurája, nagyobb az eredeti képnél. Ennek a növekedésnek az oka az aura rezgése. Az ilyen utókép gyakorlatilag megfelel annak, mintha „lefényképeznéd” az aurát, csakhogy ezt a képet csupán 1-2 másodpercig tudod nézegetni. Ezért nagyon fontos az, hogy egy pontra koncentrálj, amikor aurát nézel, és ne változtasd meg a szemed fókuszálását – különben az aura képe összemosódhat a tárgyról készült utóképpel.


Az aura és az auraszínek jelentése

Az aura az igaz természetünket tükrözi minden pillanatban. Talán érdemes leírni, hogy mi is az igaz természet, és miért van szükség tanulásra ahhoz, hogy felfedezzük. A társadalmunk a szimbólumokra, a sztereotípiákra, a szokásokra, a viselkedési normákra, a felszínes viselkedésre, a színlelésre, mások követésére és bizonyos „vezetők” felé való engedelmességre helyezi a hangsúlyt. Az oktatás is olyan emberek véleményére és elvárásaira épül, akik irányítani akarják a „csordát”.

Az igaz természet az, ami akkor marad, amikor felismerjük és elhagyjuk minden szokásunkat, a sztereotípiákat, a viselkedési normákat, a színlelést és a felszínes viselkedést, és teljesen tudatos, természetes és spontán emberekké válunk. Vannak emberek, akik annyira ragaszkodnak a szokásaikhoz és a viselkedési normákhoz, hogy nagyon nehéz - ha nem lehetetlen - felfedezni, hogy kik is ők valójában. Úgy tűnik, hogy csupán egyetlen mód van arra, hogy azonnal beleláss a személyiségükbe, és ez az auralátás. Az aura ugyanis az igaz természetüket mutatja, mindenféle megtévesztő külső és felszínes viselkedés alatt.
Általában minél színesebb, tisztább és fényesebb az aura, annál jobb ember és spirituálisan fejlettebb az illető. Emellett minél egyenletesebb az aura energia-eloszlása, annál egészségesebb és kiegyensúlyozottabb az illető.
Az aura energia-eloszlása ugyanolyan jól mutatja a betegségeket, mint egy nagyon jó orvosi műszer, azonban általában egy igen összetett berendezés használata szükséges ahhoz, hogy megfigyeljük ezt az eloszlást. Ennek a cikknek az a célja, hogy azt tanuljuk meg értelmezni, amit a saját szemünkkel is láthatunk.


Az aura az egész testet körülveszi

Azonban a lent leírt színek értelmezése csak a fej körüli aura színére vonatkozik. Ha már jól megtanultad az auralátást, te is ellenőrizheted, hogy igazak-e ezek az állítások: koncentrálj bizonyos gondolatokra, miközben az aurádat nézed, vagy mondd el másoknak, szerinted mire gondolnak, miközben az aurájukat nézed.
Az emberek aurájának általában egy vagy két domináns színe van. Ezek a színek (vagy az aurapárjaik) nagy valószínűséggel megegyeznek a kedvenc színeikkel.
A domináns színek mellett az aura tükrözi a gondolatokat, az érzéseket és a vágyakat, amelyek villanásokként, felhőkként vagy lángokként jelennek meg, általában a fejtől távolabb. Például ha narancssárga felvillanás történik az aurában, az azt jelenti, hogy hatalommal és irányítással kapcsolatos gondolat vagy vágy jelent meg. Ha a narancssárga az aura domináns színe, akkor az hatalmat jelöl, valamint a mások irányításához való képességeket. A gyorsan változó narancssárga felvillanások gyorsan változó gondolatokat jelentenek.


Az aura tiszta színeinek a jelentése
(A szivárvány színei, világos, fényes, teljesen egyszínű színek)


Lila

Spirituális gondolatokat jelöl. A lila soha nem erős része az aurának. Csupán ideiglenes felhőkként vagy lángokként jelenik meg, és tisztán spirituális gondolatokat mutat.


Kék

Kiegyensúlyozott élet, nyugodt idegrendszer, erőt és energiát sugároz. Akiknek a kék erős rész az aurájukban, azok nyugodt, kiegyensúlyozott emberek, akik még arra is készen állnak, hogy barlangban lakjanak, és életben maradjanak. A kék aurájú emberek született túlélők. A kék gondolat az idegrendszer megnyugtatására irányul annak érdekében, hogy egyensúlyt érjünk el az elménkben, vagy pedig a túléléssel kapcsolatos gondolat. Az acélkék minden mást színt elnyomhat az aurában, amikor az ember információt kap vagy küld telepatikus kommunikáció során.


Türkiz

Dinamikusságot, erősen energikus természetet mutat, amely képes más embereket befolyásolni. Akiknek a türkiz erős rész az aurájukban, azok nagyon sok mindennel tudnak egyszerre foglalkozni, és nagyon jó szervezők. Unalmasnak találják, ha egy dologra kell koncentrálniuk. Az emberek nagyon szeretik a türkiz aurájú főnököket, mert az ilyen főnökök elmagyarázzák a céljaikat, és inkább befolyásolják a csapatukat, nem pedig azt várják el, hogy teljesítsék a parancsaikat. A türkizszínű gondolat szervezéssel és mások befolyásolásával kapcsolatos gondolat.


Zöld

Nyugodt, változtató energia, természetes képesség a gyógyításhoz. Minden természetgyógyásznak zöld aurája kell, hogy legyen. Azok, akiknek a zöld erős rész az aurájukban, született gyógyítók. Minél erősebb a zöld aura, annál jobb a gyógyító. Szeretik a kertészkedést is, és bármilyen növény szépen nő, ha ők gondozzák. Nagyon békés és nyugodt dolog egy erős zöld aurájú ember társaságában tartózkodni. A zöld gondolat nyugodtságot és gyógyító gondolatot mutat.


Citromsárga

Öröm, szabadság, kötelékektől való mentesség és életerő. Azok az emberek, akik sárgán világítanak, tele vannak belső örömmel, nagyon nagylelkűek, és semmihez sem kötődnek. Citromsárga glória a fej körül: magas spirituális fejlődés, a spirituális tanító névjegye. Senkitől ne fogadj el spirituális tanítást, akinek nincsen citromsárga glória a feje körül. Buddhának és Jézusnak olyan glóriájuk volt, amely egészen a karjukig elért. Ma már nagyon ritka az olyan ember a Földön, akinek pár centinél nagyobb glóriája van. A sárga glória a nagyon aktív harmadik szem csakra eredménye, amely ibolyaszínben világít. Az erősen spirituális emberek sok-sok éven keresztül folyamatosan stimulálják a harmadik szem csakrájukat, mert mindig intenzív spirituális gondolataik vannak. Amikor ez a csakra erősen aktív, sárga aura jelenik meg körülötte (ez az aurapárja az ibolyának), ami körbeveszi az egész fejet. A citromsárga gondolat örömteli és elégedett gondolatot mutat.


Narancssárga

Felemelő, magába olvasztó, lelkesítő. A hatalom jele. Azt mutatja, hogy képesség vagy vágy van mások irányítására. Amikor a narancssárga erős része lesz az aurának, általában a citromsárga glóriához tevődik hozzá, ami ekkor aranyszínűvé válik. Ez nem csupán spirituális tanítót mutat, hanem erőteljes spirituális tanítót, aki képes megmutatni egyedi képességeit. A narancssárga gondolat a hatalom gyakorlásával kapcsolatos, vagy pedig emberek irányításával kapcsolatos vágyat mutat.


Vörös

Anyagias gondolatok, a fizikai testtel kapcsolatos gondolatok. Az elsősorban vörös színű aura olyan embert mutat, aki anyagias és materialista beállítottságú.



Rózsaszín

Szeretet (spirituális értelemben). Ahhoz, hogy tiszta rózsaszínt kapj, össze kell keverned a lilát (a legmagasabb frekvencia, amit látunk) és a vöröst (a legalacsonyabb frekvencia, amit látunk). A rózsaszín aura azt mutatja, hogy az ember elérte a tökéletes egyensúlyt a spirituális ébrenlét és az anyagi lét között. A legfejlettebb embereknek nem csupán citromsárga glória van a fejük körül (amely az aura állandó, erős része), hanem nagy, rózsaszín aurájuk is van, amely messzebbre nyúlik. A rózsaszín nagyon ritka szín az aurában, és csak átmeneti gondolatként jelenik meg, soha nem erős része az aurának.


A piszkos színek jelentése
(Színek, amelyek sötétebbek a háttérnél, és inkább füstnek néznek ki, nem pedig ragyogásnak)


Barna

Nyugtalan, háborgó, anyagias, tagadja a spiritualizmust.





Szürke

Sötét gondolatok, lehangoló gondolatok, tisztátalan szándék, a személyiség sötét oldalának a jelenléte.





Kénsárga

Fájdalom, lelki nyugalom hiánya, düh.





Fehér

Komoly betegség, mesterséges stimulálás (drogok). Hogy miért mutat problémákat a fehér szín az aurában? A fehér szín olyan, mint a zaj, nem pedig a harmonikus színek keveréke. A zajt lehetetlen a harmonikus zenét játszó zenekarhoz hangolni, emiatt a fehér aura a harmónia hiányát mutatja a testben és a lélekben. A természet, amelynek a részei vagyunk, harmonikus. Ez a harmónia különálló rezgési „dallamok”-ban vagy harmóniákban jelenik meg, amelyeket részben leír a modern kvantumfizika.
Órákkal a halál előtt fehér lesz az aura, és nagyon megnő az erőssége. Emiatt a legtöbb kultúrában a halált fehérnek ábrázolják (nem pedig feketének!), mert a régmúlt időkben az emberek látták a fehér aurát a halál előtt. Úgy tűnik, hogy az őseink sokkal többet tudtak annál, amennyit hajlandóak vagyunk beismerni.


Az aurarezgés és a bioenergia növelése

Azok a dolgok, amelyek nagyban növelhetik az aurádat:


1. Meditálás (az elme kiürítése és megfosztása minden gondolattól).
2. Koncentrálási gyakorlat kereszttel.
3. Az aura és a környezet összeillesztése.
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL