LELKIPATIKA

A Munkanélküliek 10 parancsolata - használati útmutatóval

Szerző:
Szabó Anna
Szeretnék egy kis fényt, örömöt, humort csempészni a munkanélküliek életébe vagy legalább jó tanácsokkal szolgálni. Akár találsz valamit a 10 parancsolatban akár nem, ne feledd, ha munkanélküli vagy, akkor is egy teljes értékű ember vagy, akire szükség van a világban, szüksége van a családodnak. Nincs haszontalan ember, sem pedig értéktelen!

Amikor az ember munkanélküli, depressziós, pesszimista lesznek, képesek elhagyni magát, ami rámehet az egészségére is az állapota. Könnyen belelovalhatja magát a reménytelenség érzetébe, amitől minden napja kínkeserves lesz. Nincs sikerélmény, nincs pénz, csökken az önbizalom, az önértékelés, az álmok és célok távolabbra kerülnek, és talán nem csak saját magad, de mások miatt is aggódnod kell, akire kihathat a munkanélküliséged, miközben rosszabb esetben mások piszkálnak, hogy miért nincsen munkád.

A 10 parancsolat azért született, hogy segítsünk kilábalni a mély pontodról, fényt, segítséget, esetleg útmutatást vagy szimplán néhány percnyi könnyedséged vigyünk az életedbe! Használd okosan!

1. Nem a Te hibád, ha nincs munkád.

Kivéve, ha megrögzött munkakerülő vagy. Akkor ez rád nem vonatkozik. Akár képzett vagy képzetlen legyél, és te aktívan keresel, de nem hívnak be vagy elutasítanak, nem a Te hibád. (És persze nem kellemetlen illatokkal, kihívóan, flegmán vagy túlságosan félénken mentél oda.) Mert nem te bűnöd az, hogy a magas lovon ülő főnökjelöltek nem veszi észre a tehetséget, a tudásodat, az egyediségedet, mert hihetetlen elvárásaik vannak vagy tömegcikket keresnek. Hibáztasd őket és jelentsd ki bátran, hogy nem veled van a baj, hanem a körülötted levő vaksi világgal, akik nem vesznek észre téged!

2. Mindig keress állást!

Gondolj rá úgy, mint egy hobbira vagy sportra. Csak úgy keresgélj, és küldözgesd el a számodra szimpatikusakra, vagy amik a tudásod szintjéhez megfelelnek. Ezzel a húzással sok kellemetlenséget megspórolhatsz magadnak, mert:
a) Senki nem vasalhatja rád, hogy direkt nem dolgozol, mert te igenis elmondhatod, hogy folyamatosan keresgélsz.
b) Jót tesz az önbizalmadnak, hogy próbálkozol, és mindent megteszel annak érdekében, hogy találj.

3. Tegyél meg mindent azért, hogy munkád legyen!

Na azért nem. Mindened, magadat, rokonodat, belső szerveidet azért ne add el. Csak jelentkezz minél több állásra. Ha teheted, menj el a munkaügyi központba, közvetítő irodákba, add be önéletrajzodat fejvadászcégekhez, és ha mondjuk nem az álommunka jön össze, azt is próbáld meg! És ne feledd: ma már a Network Marketingé a jövő! Az egyedüli virágzó ágazat. Kérdezd csak meg azt, aki tényleg sikeres benne, hogyan csinálja. A régi dogmák, miszerint zaklasd az ismerőseidet, szervezz bemutatókat, adj el, "szervezz be valakit magad alá", már nem érvényesek. 2016-ban mindez teljesen másként van.

Kíváncsi vagy? Akkor csatlakozz ehhez a Fb csoporthoz mindenféle kötelezettség nélkül, és alapozd meg a jövődet!

4. Próbáld ki a pocsék melókat is!

Amíg nem próbáltad, nem tudhatod, hogy beválik-e. Van, aki tényleg olyan helyzetben van, hogy bármit bevállalna, de van olyan is, aki nem bírja megemészteni és egyáltalán nem jelentkezik „alja" munkára. Mindenestre érdemes kipróbálni, mert:

a) Senki sem mondhatja azt, hogy finnyás, válogatós vagy.

b) Összejön vagy sem, akkor se feledd, ott lesz a tudat, hogy rajta voltál a témán, és ezért hálás lesz a folyamatosan éhes önbizalmad.

5. Ne add el a lelkedet az Ördögnek!

Mindenki maga méri fel a helyzetét, és lehet annak tudatában, mennyire ég a lába alatt a talaj. Nem mindegy, hogy az ember éhezik, unatkozó diák, nem tudja fizetni az albérletét, zsebpénzre vágyik, eltartják, nem tudja etetni a családját, elküldték a szülei dolgozni, adósságai vannak vagy van kire számítania, és nem érheti kellemetlenség. Ezek a szituációk döntik el azt, kinek mennyire van szüksége a munkára. Bárhogy is legyen, annyi szent, hogy sosem érdemes olyan munkát elvállalni, ami veszélyes, kockázatos testre vagy lélekre nézve, aminél kétséges, hogy kifizetnek, vagy annyira utálod, undorodsz tőle, hogy már eleve szenvedsz. A különbség a 4. és 5. pont között az, hogy van a biztosan kellemetlen meló, amit jobb esetben meg lehet szokni, és van a bizonytalan rossz, amikre az előbb elsoroltak vonatkoznak. Szóval ne kockáztass, és ne szenvedj feleslegesen, mert így is úgy is az lesz a vége, hogy pénzzel vagy pénz nélkül, de el fogsz jönni onnan.

6. Óvatosan a bizalommal!

A munkáltató bármit mondhat. Kérdés az, van-e az állításáról szerződés, bármi hivatalos forma vagy legalább hitele a szavának. Ha nincs, akkor a legtöbb esetben légből kapott várra építgettek. Ha van, akkor is csak akkor kezdj el bárminemű bizalmat tanúsítani, ha már a szerződés vagy az első fizetés a kezedben van! Addig nem érdemes, mert könnyen arcra esés lehet a vége. A szó elszáll és ne légy bátortalan ezt közölni vele. Ne hagyd, hogy kihasználjon, vagy az orrodnál fogva vezessen, mert egyedül te járhatsz rosszul. Ha az álommunkával is kecsegtet, akkor se bízd el magadat, mert csak annak hihetsz sajnos a mai világban, ami a kezedben van! Ami nincs, az addig olyan, mintha nem is létezne!

7. Kérj tanácsot!

Ha úgy érzed, nagyon nem akar semmi összejönni, rosszul alakulnak a dolgok és a depresszió már az ajtódon kopogtat, akkor fordulj bizalommal a párodhoz, egy barátodhoz, egy okos ismerőshöz vagy szakértőhöz, és tudakold meg, hol lehet a probléma. Mert:

a) Nem szégyen az, ha segítséget kérsz, nem biztos, hogy egy Herkules vagy, aki szemrebbenés nélkül, egyedül oldja meg a szembejövő akadályokat.

b) Könnyen lehet elsiklott a figyelmed egy aprócska részlet felett, ami eddig az utadban állhatott.

c) Kaphatsz olyan tanácsot, netalántán segítséget, amitől egyenesen célba érsz!

d) Ismét elmondhatod majd, hogy te mindent megtettél a siker érdekében...

8. Ne ess depresszióba!

Ha otthon ülsz magatehetetlenül, életuntan, elkeseredve, úgy, hogy mindennap sírsz, álmatlan éjszakáid vannak, nem tudsz kikapcsolni és csak azon jár az eszed, mi lesz veled/veletek, az nem fog rajtatok segíteni. Nem húz ki a csávából, ha fizikailag vagy lelkileg megbetegszel, mert belelovalod magadat a sötétségbe. Nincs olyan, hogy kilátástalan helyzet, sem vesztett ügy. Keresd a lehetőségeket és találni fogsz! Jó, nem kell mindhez mosolyognod, és hú de kicsattanó jókedvben lenned, de ha sajnáltatod- elhagyod magadat az senkin sem fog segíteni. Ne menekülj a gondok elől, ne is dagonyázz bennük, egyszerűen csak rázd meg magadat és nézz előre!

9. Használd ki az idődet!

Valószínűleg nem azért vagy otthon, mert olyan nagy örömet lelsz benne, hanem mert kirúgtak vagy felmondtál. De amíg vársz a nagy halra, addig is, foglald el magadat, hasznosan! Azzal, hogy otthon vagy, lehetőségek tárháza nyílik meg előtted, de az emberek nagy része ezt nem látja, csak azt, hogy nincs munka, nincs pénz, nincs siker, csak a fájdalom és csalódás. Csakhogy addig sem ezeken rágódsz, amíg lekötöd a testedet és az elmédet! Attól még, hogy nincs melód, nem kell besavanyodnod!

a) Ha lehetőséged van, tanulj nyelveket! Arra mindig szükség lehet!

b) Ha módodban állj, tanulj egy szakmát, ami szintén jól jöhet!

c) Valósítsd meg a vágyaidat! Most van időd szobrot faragni, megfesteni életed nagy művét, rengeteget olvasni, több időt tölteni a gyerekeddel vagy szeretteiddel, sportolni, kirándulni, sétálni menni, vagy megsütni életed első .... tortáját.

10. Gondolkodj pozitívan!

Ez az, amire a legfőképpen szükséged van és a legnagyobb hatalom a kezedben. Ha pozitívan gondolkodsz, akkor csak is jó dolgokat vonzhatsz be az életedbe. Meditálj, agykontrolozz, beszélgess olyannal, aki erőt önt beléd és feltölt. Vagy egyszerűen csak ne engedd, hogy sötét gondolatok férkőzzenek az elmédbe. Mindig van kiút. Mindig van lehetőség. Mindig lesznek jobb napok. Tarts ki, légy türelmes, és készülj fel mindennap arra, hogy aznap valami jó fog érni, és bármelyik pillanatban munkát kaphatsz! Légy optimista és keresd mindennek a jó oldalát!

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL