2018. július 22. - Magdolna
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. július 22. - Magdolna
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

A Hexam-i kőfejek rejtélye

Lukács Adrienn

A kőfejek a kelta kultúra szerves részét képezik - a fejrituálék számára készültek. Több százat találtak már Észak-Angliában, Skóciában és az európai kontinensen is. A legtöbbről egyértelműen meg lehet állapítani, hogy valóban a kelták által készültek. Az események, melyeket közvetlenül hozzájuk kapcsolnak, nem mindennaposak, sőt, egyenesen hátborzongatóak!

Fiú" és „Lány"

1972 februárjában járunk, egy észak–angliai nyugodt kisvárosban, Hexam-ban. A 11 éves Colin Robson, a Rede Avenue-n lévő családi házuk kertjében, gyomlálás közben bukkant rá a kőfejekre. Miután megtisztította őket, azt látta, hogy emberi formájuk van. Az öklömnyi nagyságú fejek egyike biztos, hogy férfit ábrázolt, ezért nemes egyszerűséggel elnevezték Fiú-nak. Zöldesszürke színű volt és kvarckristályoktól csillogott. Meglepően súlyosnak bizonyult, és homlokától a tarkójáig csíkokban haj is volt rajta. A másik inkább nőiesebb vonásokkal rendelkezett, így Lány lett a neve. Kidülledt szemei, „kontyba fogott" haja és horgas orra miatt inkább egy boszorkányra hasonlít - hajában sárga vagy vörös festéknyomok voltak.

Furcsa jelenségek

Colin és testvére Leslie, a kis „kincseket" gyanútlanul bevitték a házba, ám ezzel jelenségek furcsa sorozatát indították el otthonukban. A fejek maguktól körbefordultak, a körülöttük lévő tárgyak minden ok nélkül széttörtek, lánytestvérük ágya üvegszilánkokkal lett tele. Ekkor már ők is megijedtek és jobbnak látták a szobájukból eltávolítani Fiút és Lányt. Karácsonykor azonban egy virág nőtt ki azon a helyen, ahol a fiú megtalálta a fejeket és furcsa fény ragyogott körülötte. Ám ezek az események eltörpültek amellett, amit közvetlen szomszédjuk és gyerekei éltek át.

Rémisztő lény

Mrs. Robson, a fiúk édesanyja is hallotta a szomszédjukból jövő sikoltozást. Azon a bizonyos éjszakán Ellen Dodd és gyermekei olyan félelmetes dolgot tapasztaltak egész egyszerűen, amire nincs magyarázat.

"Bementem a gyerekszobába, hogy az egyik beteg gyermekemet megnézzem – mesélte Mrs. Robson. Tízéves fiam, Brian azt hajtogatta, hogy úgy érezte, valami hozzáért. Mondtam neki, hogy ne butáskodjon, de aztán megláttam ezt a fura alakot. Jött felém, és határozottam éreztem, hogy hozzáér a lábamhoz, majd négykézláb kiment a szobából."

Mrs. Dodd egy farkasemberszerű lényt látott. Az események hatására másik lakást kért és kapott az önkormányzattól. A történtek után a köveket elvitték a Robson házból, ezzel véget is értek a rejtélyes események. A fejek egy neves kelta kutatóhoz, dr. Anne Ross-hoz kerültek, ám neki és családjának is kijutott a borzongásból.

"A történteket ekkor még nem kapcsoltam össze a fejekkel. Mindig égve hagyjuk az előszobai lámpát, mert kisfiunk fél egy kicsit a sötétben, így beszűrődik valamennyi fény a szobába. Egyik éjszaka felriadtam és valamitől nagyon féltem. Igazából pánikban voltam, és borzalmasan fáztam. Körülöttem a jeges hidegség rémisztő leheletét éreztem. Valami arra késztetett, hogy az ajtó felé nézzek, és akkor megláttam azt a dolgot, amint éppen kimegy az ajtón. Kb. 2 méter magas, és enyhén görnyedt volt, félig állat, félig ember volt, és a fehér ajtó előtt feketének tűnt. Azt mondanám, hogy a felsőteste egy farkasé volt, az alsó része pedig egy emberé. Ekkor megfordult, és abban a pillanatban tisztán láttam, majd eltűnt. Muszáj volt utána rohannom - normális esetben ezt nem tettem volna, de úgy éreztem, valami kényszerít rá. Hallottam, hogy fut le a lépcsőn, aztán eltűnt a ház hátsó részében. Mire leértem a lépcső aljára, már hűlt helyét találtam, mégis halálra voltam rémülve."

Dr. Ross lánya sokkos állapotba került a lénnyel való találkozás következtében. Ez már soknak bizonyult a kutatónak és még aznap úgy döntött, hogy megszabadul a fejektől és a gyűjteményétől. Soha többé hallani sem akart róluk. A fejek ez után Don Robins-hoz, egy kémia kutatóhoz kerültek. Ő is tapasztalt furcsa eseményeket és folyton olyan érzése volt, mintha figyelnék őt a fejek. A kutató a lényt a skandináv mitológiából ismert Wulver-rel azonosította.

Gyerekjáték?

Meglepő fordulatot vett a történet egy bizonyos bejelentés miatt. Desmond Craige azt állította, hogy ő készítette a fejeket 16 évvel ezelőtt a lányának. Dr. Anne Ross ezt cáfolta. ,,Hacsak Mr. Craige nem ismeri az eredeti kelta kőfejeket, akkor különös lenne, ha ő készítette volna őket ilyenre. A fejek ugyanis meglepő módon kidolgozottak, és pontosan úgy néznek ki, mint a kelta fejek." Meglepő módon az analízis nem tudta megállapítani a kövek korát. Azóta a kőfejeknek nyoma veszett, hollétük nem ismert, így nem tudjuk meg soha a korukat és azt sem, hogy valóban ők-e a felelősek a történtekért.

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

7 pénzvonzó tárgy a lakásban - Ne hagyd figyelmen kívül!

7 pénzvonzó tárgy a lakásban - Ne hagyd figyelmen kívül!

A Feng Shui – szó szerinti jelentése: szél és víz – ősi kínai életbölcselet, amely egyebek között a minket körülvevő tárgyak kiválasztásával és elhelyezésével is segít megteremteni a harmóniát. Elvei szerint, a megfelelő tárgyak hasznosítják és erősítik a csít, az életerőt körülöttünk. Néhány tárggyal azonban a gazdagságod érdekében is sokat tehetsz.

Tovább »
3 logikai teszt, aminek megfejtésébe belesajdulhat a fejed

3 logikai teszt, aminek megfejtésébe belesajdulhat a fejed

Mennyire bízol az intelligenciádban és a logikádban? Ha kétségeid vannak azzal kapcsolatban, hogy mennyire vág eszed, most mindjárt le is tesztelheted magad! Persze ezek csupán játékos fejtörők, de attól még rendkívül hatásosak, ha arról van szó, hogy tornáztatni kell az agyunkat vagy felmérni annak a logikai szintjét. Próbálj csak megbirkózni ezzel a három feladattal!

Tovább »
Melyik a kedvenc illatod? - Megmutatja személyiséged legrejtettebb pontjait

Melyik a kedvenc illatod? - Megmutatja személyiséged legrejtettebb pontjait

Kutatók tanulmányozták, hogy az illatok hogyan kapcsolódnak a személyiséghez, illetve az egyének vásárlási szokásaihoz. A „A környezet illatának hatása a preferenciákra és a választási magatartásra” című tanulmány, Madzhrov, Block és Morrin (2015) munkássága. A kutatás során érdekes dolgokat találtak arról, hogy a különböző illatok hogyan befolyásolják az egyének viselkedését. Mielőtt elmagyaráznánk, hogy mire is jutottak, válassz egy illatot!

Tovább »

Kalkulátor

Villámszépség

Semmi nem mutat jobban az egészséges bőrnél, de olykor jobb, ha csalsz kicsit. Kalkulátorunkból megtudhatod, hogyan valósíthatod meg a sóvárgott illúziót egyetlen finom mozdulat – egy lágy ecsetvonás - segítségével.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Némerthné Győry Mária

Pszi sebész

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Némerthné Győry Mária

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép