2018. július 22. - Magdolna
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. július 22. - Magdolna
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Szőkék, vigyázzatok! - A fantom borbély, éjszaka gyűjti a hajakat

Wadolowska Balogh Orsolya

Te mit szólnál, ha reggel arra ébrednél, hogy hiányzik a hajadból vagy nincs meg az egész? Álmosan kinyújtóznál és kómásan megakarnád igazítani szalmakazalkoronádat, de helyette a tarkoponyádat simogatnád meg. Szerintem a legtöbb nő addig visítana, ameddig el nem ájul vagy be nem rekedne. Jogos. Csakhogy ez Amerikában valóban megtörtént.

1942 júniusában járunk Pascagoula városában Mississippiben, a demográfiai robbanás után, és mikor megnövekedett a hadihajók gyártásának igénye és végre fellendültek a vállakozások a gazdasággal együtt. Éppen a II. világháború kísértette a világot, és egy titokzatos hajvágó fantom terrorizálta éjszaka a népet.

Az újságok Fantom Borbélynak nevezték el, aki éjszakánként, a sötétben járt hajat vágni méghozzá, ha minden igaz, a hadsereg parancsára. Általában hétfőn vagy péntek este rendelt, bemászott az ablakon, elkúszott a gyanútlan alvóig, hogy aztán egy-két tincset, vagy időnként a teljes haját elcsenje. Leginkább a teljesen szőkékre bukott. Majd ellopott annyi összeget vagy értéket, amennyi fedezte a vágást. Ez most pofátlanság vagy fizetett szolgáltatás?

1942 június 25-án vette kezdetét a borbély rémuralma, mikor két fiatal lány fejéről tüntetet el a szőrt. Mary Evelyn Briggs és Edna Marie Hydel a Győzedelmes Miasszonyunk zárdában megvoltak döbbenve, mikor azt látták, hogy egy ember kimászott a hálószobájuk ablakán. A két lány sértetlenül megúszta, de mindkettejük fejéről hiányzott párhajtincs.

Majd a következő hétfőn a Peattie otthonban, egy hatéves kislányt szabadított meg a frizurájától. Azokban az időkben még ott maradt a lábnyoma a homokos talajon vagy a szobában, ugyanis mezítláb végezte a küldetését. A rendőrség teljesen suta volt az ügyet illetően ezért 300 dolláros jutalmat ajánlottak fel az információkért. A város lakói pánikba estek, a nők nem voltak hajlandóak kitenni este a lábukat otthonról. A rendőrség hat fegyveres férfival és vérebekkel próbált a tettes nyomára bukkanni – a talált véres kesztyűk segítségével - de mindez, teljes eredménytelenséggel járt. Igaz, aznap este eljutottak a közeli erdőig, ezért feltelezeték, hogy esetleg a az elkövető ott hagyhat egy biciklit elrejtve, amivel eltudott menekülni. A Fantom Borbély folytatta betöréses hajvágós ámokfutását.

Aztán végre majdnem sikerült elcsípni a fantomot. Egy nagyon cuki és egymáshoz illő házaspár, Mr. és Mrs. Terrell Heidelburg, aktívan várva a leselkedő fenyegetést, pont tetten érték, mikor bemászott az ablakon át a hálószobába. Azonban annyira megijedhetett, mikor ébren találta őket, hogy hajvágás helyett brutálisan bántalmazta párt. A feléget úgy agyabafőbe ütötte, hogy kiestek az elülső fogai és eszméletét vesztette, a férjét pedig egy fémrúddal náspángolta el. Szerencsére mindketten túlélték támadást, és inkább választották volna a hajvágást.

A végső támadást egy vasárnap este hajtotta végre, amikor Mrs. RR Taylor haját nyeste. A hölgy felébredt valami émelyítő szagra. A következő dolog, amire emlékezett, ébredés után szörnyen betegnek érezte magát. A rendőrség meg is találta az ablakba beragadt meg kloroformmal átitatott ruhadarabot.

Két hónapra rá a helyi rendőrfőnök bejelentette, hogy most már komolyan elfogták. Letartóztatták William A. Dolan, az 57 éves vegyészt, akit gyilkossági kísérlettel vádoltak. Na de mi a kapcsolat a vegyész és a borbély között? Állítólag a háza mögött egy köteg emberi hajat találtak. Az FBI később ebből azonosította a legfiatalabb áldozatét, Carol Peattie-ét.

Bár azt is megpróbálták rákenni, hogy ő a fantom, de tagadta. Bizonyítani pedig nem tudták, mivel a hajukon kívül máshol nem érintette meg az áldozatokat. Ezért a gyilkossági kísérlet vádjával elítélték 10 évre, de mindeni úgy gondolta, vele együtt a fantomot is lecsukják.

Hat évvel később, Mississippi kormányzója Fielding Wright felül vizsgálta az ügyet, és kérte, hogy végezzenek Dolannal egy hazugságvizsgálati tesztet. Ezután Dolan felfüggesztett büntetést kapott, így 1951-ben kiszabadult.

Utólag, néhány modern történészek szerint Dolan csupán bűnbak volt. Miután a rendőrség nem bírt a Fantom Borbély ügy végére járni, ezért kapóra jött Dolan esete. Csakhogy ott van a talált haj, és a tény, hogy Dolan német szimpatizáns és áruló volt a helyiek szerint.

Tehát egy balekot csuktak le vagy a tettest?

A legfőbb kérdés pedig az... mivel még nem láthatta a Parfüm című filmet, mi a fennének kellettek neki a hajak?

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

7 pénzvonzó tárgy a lakásban - Ne hagyd figyelmen kívül!

7 pénzvonzó tárgy a lakásban - Ne hagyd figyelmen kívül!

A Feng Shui – szó szerinti jelentése: szél és víz – ősi kínai életbölcselet, amely egyebek között a minket körülvevő tárgyak kiválasztásával és elhelyezésével is segít megteremteni a harmóniát. Elvei szerint, a megfelelő tárgyak hasznosítják és erősítik a csít, az életerőt körülöttünk. Néhány tárggyal azonban a gazdagságod érdekében is sokat tehetsz.

Tovább »
3 logikai teszt, aminek megfejtésébe belesajdulhat a fejed

3 logikai teszt, aminek megfejtésébe belesajdulhat a fejed

Mennyire bízol az intelligenciádban és a logikádban? Ha kétségeid vannak azzal kapcsolatban, hogy mennyire vág eszed, most mindjárt le is tesztelheted magad! Persze ezek csupán játékos fejtörők, de attól még rendkívül hatásosak, ha arról van szó, hogy tornáztatni kell az agyunkat vagy felmérni annak a logikai szintjét. Próbálj csak megbirkózni ezzel a három feladattal!

Tovább »
Melyik a kedvenc illatod? - Megmutatja személyiséged legrejtettebb pontjait

Melyik a kedvenc illatod? - Megmutatja személyiséged legrejtettebb pontjait

Kutatók tanulmányozták, hogy az illatok hogyan kapcsolódnak a személyiséghez, illetve az egyének vásárlási szokásaihoz. A „A környezet illatának hatása a preferenciákra és a választási magatartásra” című tanulmány, Madzhrov, Block és Morrin (2015) munkássága. A kutatás során érdekes dolgokat találtak arról, hogy a különböző illatok hogyan befolyásolják az egyének viselkedését. Mielőtt elmagyaráznánk, hogy mire is jutottak, válassz egy illatot!

Tovább »

Kalkulátor

Milyen vagy a kínai horoszkóp szerint?

Megtudhatod, hogyan gondolkodnak a kínaiak személyiségedről, ha kiválasztod, melyik jegyben születtél.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Olajos Erika

Betegség-szimbólumok szakértője

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Olajos Erika

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép