2018. szeptember 22. - Móric
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. szeptember 22. - Móric
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Szőkék, vigyázzatok! - A fantom borbély, éjszaka gyűjti a hajakat

Wadolowska Balogh Orsolya

Te mit szólnál, ha reggel arra ébrednél, hogy hiányzik a hajadból vagy nincs meg az egész? Álmosan kinyújtóznál és kómásan megakarnád igazítani szalmakazalkoronádat, de helyette a tarkoponyádat simogatnád meg. Szerintem a legtöbb nő addig visítana, ameddig el nem ájul vagy be nem rekedne. Jogos. Csakhogy ez Amerikában valóban megtörtént.

1942 júniusában járunk Pascagoula városában Mississippiben, a demográfiai robbanás után, és mikor megnövekedett a hadihajók gyártásának igénye és végre fellendültek a vállakozások a gazdasággal együtt. Éppen a II. világháború kísértette a világot, és egy titokzatos hajvágó fantom terrorizálta éjszaka a népet.

Az újságok Fantom Borbélynak nevezték el, aki éjszakánként, a sötétben járt hajat vágni méghozzá, ha minden igaz, a hadsereg parancsára. Általában hétfőn vagy péntek este rendelt, bemászott az ablakon, elkúszott a gyanútlan alvóig, hogy aztán egy-két tincset, vagy időnként a teljes haját elcsenje. Leginkább a teljesen szőkékre bukott. Majd ellopott annyi összeget vagy értéket, amennyi fedezte a vágást. Ez most pofátlanság vagy fizetett szolgáltatás?

1942 június 25-án vette kezdetét a borbély rémuralma, mikor két fiatal lány fejéről tüntetet el a szőrt. Mary Evelyn Briggs és Edna Marie Hydel a Győzedelmes Miasszonyunk zárdában megvoltak döbbenve, mikor azt látták, hogy egy ember kimászott a hálószobájuk ablakán. A két lány sértetlenül megúszta, de mindkettejük fejéről hiányzott párhajtincs.

Majd a következő hétfőn a Peattie otthonban, egy hatéves kislányt szabadított meg a frizurájától. Azokban az időkben még ott maradt a lábnyoma a homokos talajon vagy a szobában, ugyanis mezítláb végezte a küldetését. A rendőrség teljesen suta volt az ügyet illetően ezért 300 dolláros jutalmat ajánlottak fel az információkért. A város lakói pánikba estek, a nők nem voltak hajlandóak kitenni este a lábukat otthonról. A rendőrség hat fegyveres férfival és vérebekkel próbált a tettes nyomára bukkanni – a talált véres kesztyűk segítségével - de mindez, teljes eredménytelenséggel járt. Igaz, aznap este eljutottak a közeli erdőig, ezért feltelezeték, hogy esetleg a az elkövető ott hagyhat egy biciklit elrejtve, amivel eltudott menekülni. A Fantom Borbély folytatta betöréses hajvágós ámokfutását.

Aztán végre majdnem sikerült elcsípni a fantomot. Egy nagyon cuki és egymáshoz illő házaspár, Mr. és Mrs. Terrell Heidelburg, aktívan várva a leselkedő fenyegetést, pont tetten érték, mikor bemászott az ablakon át a hálószobába. Azonban annyira megijedhetett, mikor ébren találta őket, hogy hajvágás helyett brutálisan bántalmazta párt. A feléget úgy agyabafőbe ütötte, hogy kiestek az elülső fogai és eszméletét vesztette, a férjét pedig egy fémrúddal náspángolta el. Szerencsére mindketten túlélték támadást, és inkább választották volna a hajvágást.

A végső támadást egy vasárnap este hajtotta végre, amikor Mrs. RR Taylor haját nyeste. A hölgy felébredt valami émelyítő szagra. A következő dolog, amire emlékezett, ébredés után szörnyen betegnek érezte magát. A rendőrség meg is találta az ablakba beragadt meg kloroformmal átitatott ruhadarabot.

Két hónapra rá a helyi rendőrfőnök bejelentette, hogy most már komolyan elfogták. Letartóztatták William A. Dolan, az 57 éves vegyészt, akit gyilkossági kísérlettel vádoltak. Na de mi a kapcsolat a vegyész és a borbély között? Állítólag a háza mögött egy köteg emberi hajat találtak. Az FBI később ebből azonosította a legfiatalabb áldozatét, Carol Peattie-ét.

Bár azt is megpróbálták rákenni, hogy ő a fantom, de tagadta. Bizonyítani pedig nem tudták, mivel a hajukon kívül máshol nem érintette meg az áldozatokat. Ezért a gyilkossági kísérlet vádjával elítélték 10 évre, de mindeni úgy gondolta, vele együtt a fantomot is lecsukják.

Hat évvel később, Mississippi kormányzója Fielding Wright felül vizsgálta az ügyet, és kérte, hogy végezzenek Dolannal egy hazugságvizsgálati tesztet. Ezután Dolan felfüggesztett büntetést kapott, így 1951-ben kiszabadult.

Utólag, néhány modern történészek szerint Dolan csupán bűnbak volt. Miután a rendőrség nem bírt a Fantom Borbély ügy végére járni, ezért kapóra jött Dolan esete. Csakhogy ott van a talált haj, és a tény, hogy Dolan német szimpatizáns és áruló volt a helyiek szerint.

Tehát egy balekot csuktak le vagy a tettest?

A legfőbb kérdés pedig az... mivel még nem láthatta a Parfüm című filmet, mi a fennének kellettek neki a hajak?

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

10 misztikus hely, mely a valóságban is létezik

10 misztikus hely, mely a valóságban is létezik

A misztikus világ tele van fantasztikus királyságokkal és birodalmakkal, melyek – bármennyire is hihetetlen – a mi világunk mellett léteznek. Úgy tartják, hogy sokukhoz a valóságon át vezet egy bejárat, vagyis van lehetőség arra, hogy némelyik mesés helynek legalább a küszöbére rálépjünk. Mutatunk néhány olyan helyszínt, ahol szinte tapintani lehet a misztikát.

Tovább »
Napi Tarot - Szombat

Napi Tarot - Szombat

A Főpapnő a tudás ígéretével csábít, de veszélyes is lehet. Ezért fogadjuk óvatosan az ő bölcsességét és energiáit.

Tovább »
A szombati nap angyalüzenete

A szombati nap angyalüzenete

A béke angyala vagyok. Nyugodt és zökkenőmentes időszak eljövetelét biztosítom számodra.

Tovább »

Kalkulátor

Összeillesz a pároddal?

Add össze születési dátumotok számait egyesével, majd egyszerűsítsd egyjegyűre. Keresd ki a saját és a párod életszámát, és megtudod, mennyire lesz harmonikus a kapcsolatotok, illetve, milyen konfliktusok várhatók.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Maya jósnő

Angyalkártya jós

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Maya jósnő

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Ferenc Antal Attila Preky69 Gyula 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép