MÁGIA

Szerelmi mágia - Oh, csodás Szent Iván éj!

Szerző:
Szabó Anna
Az év leghosszabb napja, és legrövidebb éjszakája! Évszázadok óta a második legvarázslatosabb éjszaka. (Halloween az első! ) Akár bulival, akár szerelemi varázslattal töltöd az éjszakát, itt biztos találsz egy két hasznos információt.

A varázslatos június 21. az év legrövidebb napja. Szinte az egész világon, mint a fény diadalát ünneplik. A december 22.–i téli napforduló óta, folyamatosan növekszik a Nap uralma. Ez teljesedik ki június 21.–én, ezzel a fény, angyalaival győzedelmeskedik a sötétség, a démonok felett. Mivel szinte minden kultúrában a „jó és a rossz harca", majd a fény diadalaként az ünneplés éjszakája. Ez az egyik oka annak, hogy esténként örömtüzeket gyújtanak.

Szerelmi mágia

Ha már a tűz ünnepe, akkor stílusosan lássunk egy gyertya varázslatot, ami meghozhatja a szerelmet.

Hozzávalók

• 1 csokor rózsa – mindegy milyen színű, 12 szálnál több ne legyen, ez áldozati ajándék lesz

• 1 nagy gyertya – lehetőleg olyan, amiről csöpögni tud a viasz – belekarcolva a kedves neve

• A kedves fényképe, vagy papírra írva a neve

• Egy tálca

Egy megtisztított terület közepén helyezzük el a tálcát, rajta a kedves képével/nevével. Erre tegyük rá a gyertyát. A rózsákat rendezzük körbe a gyertya körül, majd a gyertyát a kezünkbe fogva a mondjuk ki hangosan következő szavakat:

„Gyertya! A te neved ezentúl ......... (a kedvesünk nevét mondjuk ki utána)"

Ezután helyezzük vissza a gyertyát a képre és gyújtsuk meg. Majd amíg leég, addig gondoljunk a kiválasztott személyre. Ha ezzel megvagyunk és a gyertya csonkig égett, akkor szedjük össze a rózsákat, kössük össze és fejjel lefelé akasszuk az ágyunk közelébe. Amint kihűlt a viasszal bevont kép, azt is vegyük magunkhoz.

Hagyományok

• Háromszor kell átugrani a tűzet, ha bűnbocsánatot akarsz nyerni.

• Aki eszik a tűzbe dobott almákból, azt egy évig elkerül minden betegség.

• Az éj leszállta előtt zöldellő ágakat kell az ajtóra tenni, így elkerülhető a nemkívánatos boszorkányok látogatása.

• A szingli lányok táncolják körbe a tűzet, majd ha kialudt, le kell heveredni a legközelebbi kenderföldre – nem kell drogtanyát keresned nyugi! Aki után felegyenesedik a kender, ott menyegző lesz!

• A tűzbedobott páfrányok elfogyasztása ÁLLÍTÓLAG képessé tesz arra, hogy beszélj az állatokkal.

Mivel a főszereplő a Nap és ebből következően a tűzgyújtás ceremóniái, így minden program, amit ezen az estén szerveznek szinte biztos, hogy így végződik, avagy kezdődik. Az egész országban tartanak tűzijátékokat és tűzugrást, aminek főleg egészség– és szerelemhozó erőt tulajdonítanak.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL