SZÉPSÉG

15 szépségápolási tipp, amit minden nőnek ismernie kell (2. rész)

Szerző:
Szabó Anna
Újabb 15 tippet gyűjtöttünk össze, amelyek között megtalálhatjuk a választ a helyes alapozó használatra, a szemöldökfestés legjobb módjára és a toka eltüntetésére.

1. Sokan nem tudják, de sminkeszközeink is melegágyai lehetnek a baktériumoknak, így nem árt, ha olykor-olykor megtisztítjuk őket. Már pár alkalom után érdemes, ugyanis pattanásokat és más bőrbetegséget is okozhatnak. A legjobb, ha ecseteinket meleg vízben samponnal kiöblítjük, majd száraz ronggyal leitatjuk a vizet róluk.

2. Pattanásaink eltüntetésére az egyik legjobb otthoni és pénztárcakímélő megoldás, ha fogkrémet kenünk rájuk. A fogkrém ugyanis – hasonlóan a drága krémekhez – leszárítja a pattanásokat.

3. A még nedves haj fésülése gyakran vezethet töredezett hajvégekhez. Ezért érdemes odafigyelni, hogy ilyenkor széles fogú fésűt használjunk, és nem árt, ha fésülés előtt hajkibontó spray-t is alkalmazunk.

4. Használjunk ecsetet az alapozó felvitelénél. A körkörös mozdulatokkal egyenletes és hibátlan lefedezettséget érhetünk el, anélkül, hogy a kelleténél több alapozót vinnénk fel az arcunkra.

5. Gyakori probléma körömfestésnél, hogy csíkossá válik a köröm. Az első réteget próbáljuk meg vékonyan felvinni, majd várjunk minimum két percet. Ez idő alatt a lakk megszárad, így a második réteg után körmünkön nem fog látszódni a dupla rétegződés.

6. Aki festeti a szemöldökét, semmiképpen se essen bele abba a hibába, hogy hajszínétől sötétebb árnyalatra festeti. Sőt, épp ellenkezőleg, buja hatást azzal érünk el, ha szemöldökünk színe egy apró árnyalattal világosabb, mint a hajunk.

7. A vékony ajkúaknak nem ajánlják a sötét rúzsokat, hiszen a sötét színek minimalizálnak, a világos színek maximalizálnak. Viszont akinek vastagabb az ajka, a bőr színének megfelelő árnyalatú sötét rúzst használjon; ha az arc melegebb, akkor a barnás színek, míg ha a hűvösebb árnyalatok állnak jobban, akkor a kék alapú színek a megfelelőek.

8. A megfelelő smink segítségével akár keskenyebb orrot is varázsolhatunk magunknak: válasszunk a megszokottól egy kicsit sötétebb árnyalatú alapozót, amit vigyünk fel az orrunk külső két oldalára. Ezt követően a világosabb árnyalatú alapozót alkalmazzuk az orr híd részén, így kihangsúlyozhatjuk annak keskenyebb részét.

9. A toka eltüntetésére is létezik egy smink trükk: alapozóval hangsúlyozzuk ki az áll vonalát, a kulcscsontot és a torkot. A kulcs itt is a sötétebb alapozó használatában rejlik, de vigyázzunk; ebben az esetben is dolgozzuk össze megfelelően a két árnyalatot.

10. A szem környékére különösen fordítsunk figyelmet, hiszen ez a legérzékenyebb területe az arcunknak. Sminklemosásnál ne dörzsöljük, és alkalmanként használjunk hidratáló krémet a szem környékén.

11. Pattanásainkkal inkább forduljunk a kozmetikusunkhoz. Ha magunk kezeljük őket, általában sérülnek a szövetek, hegek keletkezhetnek, nem beszélve arról, hogy sterilitás hiányában el is fertőződhetnek.

12. A duzzadt lábak enyhítésére a legjobb módszer, ha három percig forró vízben, majd egy percig hideg vízben áztatjuk őket. Ha ezt a műveletet negyed órán át folytatjuk, lábunk garantáltan ellazul.

13. Borotválkozás után érdemes bőrnyugtató krémmel bekenni a lábunkat, azonban figyeljünk arra, hogy a krém ne tartalmazzon alfa-hidroxi savat, hiszen ezek irritációt okozhatnak.

14. Ne vigyük túlzásba a parfümhasználatot, ugyanis magas alkoholtartalmuk van, amelyek kiszáríthatják a bőrünket. Épp emiatt érdemes egy vattával felitatni a magunkra fújt parfümöt.

15. Kerüljük el a mindennapos hajmosást. A gyakori hajmosás ugyanis szárítja a hajat és ennek következtében a fejbőr még több olajat fog termelni, hogy kompenzálja az elvesztett nedvességet. Ehelyett ha már aktuális lenne egy hajmosás, inkább használjunk száraz sampont, vagy kössük lófarokba hajunkat.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL