REJTÉLY-MISZTIKA

Kézzel fogható bizonyítékok, hogy nem vagyunk egyedül

Szerző:
Szabó Anna
Hiszem, ha látom! Ezt mondjuk, ha valami olyat hallunk, amit nem akarunk elhinni. Általában ugyan ez jellemző az idegen lényekkel kapcsolatos beszámolókra is. Nem vagyunk egyedül az univerzumban és ezek a teremtmények néha napján ide vetődnek hozzánk - a bizonyítékok legalábbis ezt támasztják alá. Még ha sokakban félelmet is kelt, akkor sem szabad homokba dugni a fejünket.

Ata, az apró humanoid

Atára 2003-ban Chilében, az Atacama Sivatag északi részén, egy elhagyott romváros környékén talált rá Oscar Munoz. A la Noria nevű egykori templom maradványai között bukkant az apró testre. A csontváz fehér ruhába volt bugyolálva, ami egy lila szalaggal volt átkötve. Hossza alig érte el a 15 centimétert. A lénynek éles fogai és púpos koponyája volt, testét sötét pikkelyszerű réteg borította. A legérdekesebb, hogy csak 9 pár bordája volt. 2005. július ötödikén a tetemet a barcelonai Királyi Tudományos Akadémia orvosai, biológusai, zoológusai vették vizsgálat alá. Egy radiológiai jelentés, amelyet E. Feijoo, C. López és J. M. Colomer orvosok szignáltak, leszögezte, hogy nem átverésről van szó, ahogy azt több szkeptikus tudós is gondolta. Ramon Navia- Osorio, Ata tulajdonosa, komoly erőfeszítéseket tett, hogy be lehessen azonosítani, ezért Dr. Steven Greer, rendelkezésére bocsátotta. Az alábbi idézetek a doktor Twitter-bejegyzéseiből származnak:

"Az Atacama Sivatagban talált humanoid lény emberi DNS-t, illetve egy eddig nem azonosított DNS-t is tartalmaz! A csontváz felépítésére ez idáig nincs magyarázat. Kik vagyunk mi? Mi lehet ez? Továbbra is rejtély. Teljességgel kizárt, hogy mókusmajom, vagy más főemlős lenne. Ez egy ember és egy ismeretlen faj keresztezése. Semmiképpen nem gyermek, vagy magzat. A DNS-ének két millió bázispárja nem egyezik, eltér az emberi DNS-tõl. Hibrid? Tovább vizsgálatokra lesz szükség, nem olyan egyszerű..."

Alyeshenka

1996-ban nagy érdeklődésnek örvendett egy eset. Különböző orosz napilapok és Tv-csatornák, valamint két japán tv társaság is kutatta a történéseket. A híradások egy idős asszonyról, Tamara Vasilievnáról szóltak. A néni Kyshtym- régióban, az Ural hegység déli részén talált rá a lényre, akit élve vitt a lakására, ahol rajta kívül még hárman látták. Alyeshenkának nevezte el. Három hétig élt vele egy fedél alatt, majd a lény meghalt. A nyugdíjast senki sem vette komolyan, mert a történetet csak az elmegyógyintézet felé menet mesélte el az őt beszállítóknak. Minden eseményről és körülményről részletes beszámolót tett. Biztos, ami biztos alapon, azért utána néztek a dolognak, és nagy meglepetésükre, Tamara Vasilievna lakásában valóban találtak egy torz mumifikálódott tetemet. A csontvázat a moszkvai genetikai kutatóintézetbe szállították. A hivatalos vizsgálat szerint, a tetem egy 20-25 hetes koraszülött magzat, aki súlyos születési rendellenességgel jött a világra. Hangsúlyozom, hogy ez a hivatalos jelentés. Érdekes módon, Alyeshenka tetemének nyoma veszett, az igazságot vele kapcsolatban tehát már soha nem tudhatjuk meg!

Az Uberabai lény

Tulajdonosa, Wilson Estevanovic évtizedekig elzárva tartotta a különös lényt. Örökösei, csak halála után nyithatták fel a dobozt, amiben apjuk tárolta, és ekkor szembesültek a nem mindennapi örökséggel. A csontváz iránt megindult az érdeklődés, miután az elsődleges vizsgálatok szerint kizárt, hogy földi eredetű lenne. A fej 97 cm átmérőjű, teste pedig csökevényes. Hat lábujja és éles fogai vannak, felépítése csak nyomokban hasonlít az emberére. A lény 12 évig élhetett, mert a csontváz bizonyítottan ennyi idős. De mégsem lehet ember, mert ennyi és ilyen születési rendellenességekkel, mint a vízfej, nyúlszáj, farkastorok, valamint torz szervekkel kizárt az életben maradás.

A metepeci lény

2007 februárjában Metepecben egy mexikói farmer, Marao Lopez talált rá a különös, semmire és senkire nem hasonlító lényre. A teremtmény az egyik vadcsapdájába szorult, és még életben volt, amikor rá talált. A rémisztő lény kb. 20 centiméteres volt és vadul vergődött a csapdában. Lopez rémületében vízbe fojtotta, ami nem bizonyult kis munkának, ugyanis elmondása szerint 3 órán át küzdött a lénnyel. A tetemet megtartotta és haza vitte. Nem sokkal az eset után Marao meghalt, tisztázatlan körülmények között bennégett a saját kocsijában. A lényt özvegye adta át a kutatóknak. Első látásra egy selyemmajomra hasonlított, de anatómiai felépítésében inkább egy gyíkra. Fogai nem végződtek gyökérben, mint az emlősöknek, szemei, fülei, valamint az agya nagyon fejlett volt. A tudósok abban egyet értenek, hogy egyetlen földi fajra sem hasonlít a biológiai felépítése.

A namíbiai lény

Namíbiában, egy erdőben vadászok lőttek le egy azonosítatlan lényt. Erre azért volt szükség, mert a teremtmény agresszív volt és rátámadt az emberekre. Három vadásznak sikerült kereket oldania. Szakértők vizsgálják a tetemet, de eddig még nincs eredmény. Megindultak a találgatások, hogy vajon mi is lehet - egyesek szerint földönkívüli, mások csak nemes egyszerűséggel mutánsnak nevezik. Az igazság még egy kicsit várat magára.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL