SZÓRAKOZÁS

Nem lehet elég korán elkezdeni... - Egy nap a biztonságos közlekedésért!

Szerző:
Szabó Anna
A Vasúttörténeti Park június 14-én nyolcadik alkalommal rendezi meg a Közlekedésbiztonsági Napot, azzal a céllal, hogy a gyerekek már egészen kicsi kortól, játékos formában tanulják meg a gyalogos-, a vasúti-, a kerékpáros- és a tömegközlekedés alapszabályait.

 

A Park a gyermekek biztonságos közlekedésre nevelését tűzte ki célul, ezt kiemelve hívta életre 2007-ben a Közlekedésbiztonsági Nap rendezvényt, amely kibővült a közúti, a tömegközlekedés és a kerékpározás szabályainak gyakorlásával.

A Közlekedésbiztonsági Naphoz szakmai partnerként csatlakozott a KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft., az Országos Balesetmegelőzési Bizottság, a GRSP Magyarország Egyesület, a Nemzeti Közlekedési Hatóság és a BKV Zrt. is, így a gyermekek játékos közlekedésre felkészítését komoly szakmai csapat segíti június 14-én, vasárnap. A Park interaktív programjain túl, lesz kerékpáros ügyességi pálya, valamint 13 órától NOHAB mozdony és egy hungarocell autó szimulált ütközésének bemutatója.


A gyermekek – a Közlekedéstudományi Intézet szakembereinek segítségével - a Park területén kipróbálhatják az Élet Úton KRESZ pályát, amely kifejezetten a kicsiknek kitalált közlekedésbiztonsági játszótér. A legügyesebbek különböző ajándékokat is nyerhetnek.


15 órától a HandaBanda zenekar mutatja be legújabb, közlekedési témájú dalait a Park színpadán, illetve vasutas kvízjáték keretében számos ajándékkal kedveskedik a legkisebbeknek a Vasúttörténeti Park is.


Az Orient csarnokban az óvodásoknak üzemel majd a KRESZ-suli nyomógombos gyalogátkelőhellyel, az NKH pedig érdekes közlekedésbiztonsági játékokkal és tesztekkel készül a programra.


A GRSP Magyarország Egyesületnek köszönhetően a kerékpáros ügyességi pályáján a gyerekek nem csak próbára tehetik képességeiket az egyensúlytartásban, a kormányzásban, a megfelelő sebesség megválasztásában, de könnyedén be is gyakorolhatják a kerékpár biztos kezelését. Szintén a GRSP Magyarország jóvoltából egy vasúti kocsiban szemléltetett láthatósági programmal is megismerkedhetnek az érdeklődők.


Az ORFK-OBB 2015-ben is meghirdette a „Biztonságos közlekedés gyermekszemmel" rajzpályázatot, melynek díjátadója 11:30-kor kezdődik a színpadon.


A BKV Zrt. sátrában a nagyobbak kvízt tölthetnek ki a helyes és biztonságos közlekedésről, maketteket készíthetnek a BKV járműveiről. A legkisebbek játékos formában, egyedi kifestőkön keresztül ismerkedhetnek meg a közlekedés szabályaival.
Ezen a napon a BRFK jóvoltából rendőrségi járműbemutatót, azaz rendőrautót és rendőrmotort is megtekinthetnek az érdeklődők.ó

ROSSZ IDŐ ESETÉN SEM MARAD EL A RENDEZVÉNY, EBBEN AZ ESETBEN TÖBB PROGRAMELEM A FEDETT ORIENT-CSARNOKBAN KERÜL MEGRENDEZÉSRE!

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL