PASISZEMMEL

Idegesítő női természet

Szerző:
Szabó Anna
Idealizált világban élnénk, ha minden rossz szokást a szőnyeg alá tudnánk seperni, amelyre a női nem előszeretettel rájátszik. Ahogy ti sem tűritek el a végtelenségig a rigolyáinkat, így fordított esetben sem vagyunk hajlandóak már sokadikra elhallgatni azt, ami többnyire szükségtelen lenne.

Utálom, ha a csajom...

Tökéletes ember nem létezik! Ezt teljes mértékben elfogadom. Mindenkinek vannak hibái, rossz szokásai, rigolyái. Nem túlzok vele, ha azt mondom, hogy a nők állnak a piramis csúcsán azzal a listával, amely tartalmazza azt a tipikusan „Utálom, ha a csajom..." címszó alatt kezdődő mondatrészt, amely azon negatív, illetve rossz szokások összességét tartalmazza, amelyet a női nem gyakorta alkalmaz.

Akad néhány, amely már teljes mértékben irritáló – ezekre hívom fel a figyelmeteket. Nem sértésként szánom, csak ha arra törekszel, hogy te legyél a nagy „Ő" a pasid számára, akkor arról a bizonyos listáról néhányat nem árt zárójelbe tenni.

Féltékenységi őrület!

A beteges féltékenykedéssel az őrültbe tudtok kergetni! Amikor folyamatosan rajtunk „lógtok" és még levegőt venni is az engedélyetekkel tudunk, akkor már pattan a húr. Amikor mindent tudnotok kell – jelszavakat a közösségi oldalakhoz, postafiókhoz -, a telefon átvizsgálása, amit nyomozóként tüzetesen szemügyre vesztek. Beszámolók sokasága, akár egy kamasznál, amelyet híradói kérdéssorozattal kíváncsiskodva kérdeztek meg.

Nem vitatkozom azzal a ténnyel, hogy egészséges féltékenység mindenkiben van, de a túlzásba vitt, beteges őrültség az hajmeresztő. Ezzel csak azt éritek el, hogy mindent egy lapra téve belelépünk valakinek a csapdájába.

Értelmetlen fecsegés!

Vannak olyan helyzetek, amikor egy egyszerű kérdésnél a választ túlkomplikáljátok, és az ABC összes betűjét hatványra emelve és még talán gyököt vonva belőle felhasználjátok és hosszas monológgal és szerepléssel fűszerezve választ kapunk. Ezt kivárni nem mindig érdekfeszítő: nem kell minden válaszadást rituáléként kezeljetek, néha elég egy igen és egy nem, vagy egy egyszerű bővített mondat – könnyebb az értelmezés is.

Egy jól működő kapcsolatban a kommunikáció elengedhetetlenül lényeges, ezért fordulj érdeklődéssel a párod felé, hallgasd meg őt is, törekedj a párbeszédre és így kevesebb alkalom adódik a fecsegésre, mert ő is meg mer nyílni.

Pikírt megjegyzések!

Nyitott könyv minden férfi számára, hogy a nő a nővel rivalizál. Annak ellenére, hogy ezen, társaságban lógtok a legtöbbet, fecsegtek, beszélgettek, nevettek, vásároltok, edzésre jártok és még számtalan más női dolog – erőteljes rivalizálás folyik közöttetek. Minden alkalommal kibeszélitek egymást, kissé irigykedve tekintve a másikra.
Lehet, hogy mi értelmezzük rosszul ezt a megnyilvánulást, de önbizalomhiányt kelt. Ne tedd! Mindenki más, és másként szép. Fogadd el önmagad, ne akarj valaki bőrébe bújni, mert te azt szebbnek, jobbnak látod. Ezen megjegyzéseiddel csak saját magadat minősíted – felnőtt nőként viselkedj, ne gyerekként, aki önbizalomhiányban szenved.

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL