REJTÉLY-MISZTIKA

A rejtélyes Bermuda-háromszög

Szerző:
Szabó Anna
Valahol Florida, Kuba és a Bermuda-szigetek között van az a terület, ahol különös természeti jelenségek történnek, és amelyekre a mai napig nem adtak egyértelmű és megnyugtató választ a kutatók. Ami biztos, ebben a térségben hajók, repülőgépek tűntek és tűnnek el ma is nyomtalanul.

A fentebb leírt terület több százezer négyzetkilométer kiterjedésű. Amerika felfedezésekor már Kolumbusz hajósainak is feltűntek különféle furcsa fényjelenségek itt. Az azóta eltelt több mint ötszáz évben a természeti (?) jelenségek sorozata tovább folytatódott. A XX. században pedig a technika fejlődésével párhuzamosan megpróbálták megfejteni a Bermuda-háromszög titkát. Ez eddig sikertelenül.

Leginkább hajóknak veszett nyoma a térségben, többről feljegyzések is készültek, illetve ún. „szellemhajókat" is találtak, vagyis olyanokat, amelyek eltűntek, aztán hirtelen előkerültek, persze legénység nélkül. Hollywood természetesen erre is lecsapott, ez azonban nem vitte közelebb az embereket a megoldáshoz. Egy biztos, sok hajóskapitány panaszkodott arra, hogy „megbolondultak" a műszerek a térségben, de senki semmilyen ésszerű magyarázattal nem tudott szolgálni ezzel kapcsolatban.

Még érdekesebbek az eltűnt repülők...

Nem találtak ugyanis géproncsot a vízben, ellenben olajfoltot igen. Senki nem értette, mi történhetett és hová tűntek a fémmadarak. Előfordult olyan is, hogy a toronyban a radar percekre nem jelezte a repülőgépet, mert nem is volt ott, aztán hirtelen, pár másodperccel vagy percekkel később újra felbukkantak a képernyőkön. A gép pilótái és utasai viszont az egészből semmire nem emlékeztek.

Egy magyarázat azért létezik

Sokan úgy gondolják, ebben a térségben egy másik dimenzióba „csúsznak át" a hajók, repülőgépek. Olykor sikerül visszajönniük, máskor pedig nem. Az azonban nyugtalanító, hogy a visszatért hajók teljes legénysége eltűnt. Holott minden jel arra utalt, semmi nem zavarta meg őket. A konyhában főtt az étel, a hajóskapitány szivarja a hamutartóban füstölgött, a hajókötelek is békésen pihentek a fedélzeten, egyszóval senki nem érzékelt semmilyen veszélyt.

A katasztrófák ma is folytatódnak, továbbra is tűnnek el hajók, repülők és senki nem tud ez ellen védekezni. Mert az igazi okot ma sem ismeri senki.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL