KÖZÉRZET

Szilíciummal a narancsbőr ellen

Szerző:
Szabó Anna
Sokunk rémálma a narancsbőr, és az azzal járó kellemetlen ráncok-repedések, amelyek főként a combon, csípőn és a fenéktájon jelennek meg. De mit tehetünk ellene?

Kialakulása:
A cellulitisz (narancsbőr) nem betegség. Legelső jelei már 20 éves korban megmutatkoznak. Idővel ezek a jelek, legfőképp terhesség, vagy hirtelen fogyás, hízás következtében fokozódnak. Gyakori elváltozás a 20 évnél idősebb nőknél a kisebb-nagyobb méretű narancsbőr, amely a nők 80%-ánál fordul elő.

Hogy jelenhet meg a bőrön?
Az emberi bőr három rétegből épül fel:
- kívül: elszarusodó hámréteg
- alatta: irha
- legalsó réteg: bőralja


Nőknél a bőralja sokkal erősebb, az irharéteg viszont vékonyabb és gyengébb. A kötőszöveti rostok lazábbak és párhuzamosan futnak, sok helyet hagynak a zsírsejteknek. Ez teszi lehetővé, hogy a terhesség ideje alatt a bőr képes erősen megnyúlni. A kötőszövetek az öregedés mellett folyamatosan gyengülnek, a túlzott szírlerakódás miatt meglazulhatnak.
A laza kötőszöveti rostok pedig nem képesek elegendő tartást biztosítani a zsírsejteknek, amelyek így szemmel láthatóan kiboltosulnak a külső hámréteg felé.

Következmény: narancsbőr vagy cellulitisz (a bőr a narancs héjához hasonlít)



Örökölhető a cellulitisz:
A kötőszöveti gyengeség gyakran örökölhető, melyhez hozzáadódnak a természetes öregedés tényezői, az elhízás és a fogyás váltakozása, a terhesség, valamint a mozgáshiány is oka lehet a kötőszövet romlásának.


Legújabb kutatások bizonyítják, hogy egy igen fontos nyomelem, a szilícium hiánya is nagymértékben befolyásolja a kellemetlen probléma kialakulását.

Milyen hatása van a szilíciumnak?
- A szervezet megfelelő szilícium ellátásával megerősíthetjük bőrünk felszínét.
- Természetes nyomelem, mely hajunknak ragyogó fényt is kölcsönöz.

A drágábbnál drágább krémek és pakolások, iszapfürdők sajnos nem nyújtanak elegendő segítséget. Nem elég tehát bőrük felszínét kezelni.


Tipp: Original Slicea Gél (szilíciumot tartalmazó gél)
- simává, feszessé varázsolja bőröd
- hajad dús és ragyogó lesz
- erősíti kötőszöveteidet
- kiváló gyomorpanaszokra, puffadásra, valamint száj- és torokgyulladás esetén




 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL