2018. június 25. - Vilmos
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. június 25. - Vilmos
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Szeretlek! - Miért nem mondja a pasi?

Szeretlek! - általában meghitt körülmények között érezzük, de kimondva nagyon ritkán hallhatjuk kedvesünktől. Nekünk, nőknek azonban nem elég tapasztalni, hallani is akarjuk. Vannak pasik azonban, akik képtelenek (vagy nem is akarják) kimondani e bűvös szót.

Csodálatos este, gyertyafény, meghitt összebújás – minden adott ahhoz, hogy kedvesünk végre a fülünkbe súgja azt a bizonyos szót, ám mégsem teszi. Ilyenkor általában a legtöbb nő azonnal kombinálni kezd és sorra gyártja az elméleteket: „Lehet, hogy tényleg nem szeret?", „Lehet, hogy sohasem szeretett?", „Lehet, hogy nem lesz soha szerelmes belém?". Ennek a kombinálásnak azonban általában soha nincs jó vége, márpedig azért nem, mert az okok nem feltétlenül bennünket jellemeznek, sokkal inkább a másik felet. Nézzük sorban, melyek ezek az okok:

1. A szavak feleslegesek

„Nem vagyok a szavak embere." – sok pasi ezzel magyarázza, hogy miért nem mondja soha: szeretlek! Véleményük szerint a kimondott szónál sokkal többet érnek a tettek. Ez tény, de ettől még rejtett félelmeket takar. Ha két ember összeköti az életét, és minden téren megbíznak egymásban, akkor valóban felesleges szavakkal nyomatékosítani a tetteket, ám sokunknak igenis szükségünk van arra, hogy szóbeli visszajelzést is kapjunk. Ez erősít meg bennünket, táplálja önbizalmunkat és ad erőt az esetlegesen felmerülő problémák orvoslásához.

2. Túlságosan nagy szavak ezek és ez félelmet kelt

Talán furcsán hangzik, de a „szeretlek" szó mellőzése félelemből is eredhet. Hogy mitől fél? A visszautasítástól, a túlzott kitárulkozástól, a lenézéstől, a „pozícióvesztéstől", vagy egyszerűen attól, hogyan reagál majd a másik, ha elhangzik a bűvös szó. Ennek oka, hogy a mai világban még az sem tisztázott, hogy pontosan mit is jelent ez a szó. Sokan elcsépeltnek tartják, vannak, akik szüntelenül hangoztatják, vannak, akik csak nagy ritkán ejtik ki a szájukon és akadnak, akik felelőtlen kijelentésnek tartják mindaddig, amíg saját maguk sincsenek tisztában érzéseikkel. A kimondott „szeretlek" szó ugyanis már komoly elkötelezettséget jelent, kimondása egyfajta biztosítékot jelent, amire a másik fél bármikor hivatkozhat. De jó, ha tudjuk, hogy minden vallomás egyben kockázat is, anélkül pedig nincs győzelem.

3. Régi rossz tapasztalatok

Nagyon sok esetben a családi minta akadályozza meg, hogy kedvesünk a szájára vegye ezt a szép szót. Lehet, hogy a túl szigorú neveltetés az oka vagy az, hogy kisgyermekként nem látott maga körül meghitt, szeretetteljes családi összhangot, és az is megeshet, hogy egyszerűen tabunak számított az érzelmek túlságos felszínre hozása. Van, aki hatalmas bástyát húz maga köré a családi előzményeknek köszönhetően, ezzel is igazolva saját bizalmatlanságukat. Tudnunk kell, hogy ez – bár nem éppen kellemes – soha nem ellenünk irányul, ezért a türelem, a tolerancia mindennél fontosabb. Soha, de soha nem szabad kiprovokálni a másikból, hogy kimondja végre azt a bűvös szót. Azt nekünk kell elérni különböző módon. Egyszerűen csak álljunk elé és mondjuk neki: szeretlek.

Mit tehetsz?

Első lépésként túl kell lépned mindenféle védekező mechanizmuson, amit kedvesed állít fel saját magában. Ahhoz azonban, hogy ezt megtedd, tisztában kell lenned saját érzelmi folyamataiddal is.

Mi van, ha neked nem megy?

Vannak olyan kifejezések, amelyekkel sokszor jóval erősebb érzelmeket válthatsz ki mind saját magadban, mind a másikban, ezért felesleges gyötörnöd magad azzal, hogy képtelen vagy kimondani: szeretlek! Próbáld inkább körülírni, hogy mit érzel iránta. Például „Biztonságban érzem magam melletted", „Ha hozzám érsz, melegséggel telik meg a szívem", stb. Ezekkel a kijelentésekkel sokszor komolyabb bizonyosságot nyújthatsz érzéseidet illetően, mintha folyamatosan szajkóznád, hogy mennyire szereted őt.

A válasz a múltban keresendő

Ha valóban képtelen vagy kimondani: szeretlek, akkor először is magadban kell kutakodnod. Pörgesd vissza az időt és keresd meg azt a pontot, ami szerinted okot ad arra, hogy oly nehéz szavakkal kifejezni érzéseidet. Hogyan, milyen helyzetekben hallottad szeretteidtől ezt a szót? Hallottad egyáltalán? Esetleg valamiért tabutémának számított? Ha igen, miért? Mit jelent a te olvasatodban pontosan? Az is lehet, hogy túl sokat hallottad, és már-már elcsépeltnek tartod? Ha ezeket a kérdéseket meg tudod válaszolni magadban, könnyen magyarázatot kaphatsz nehézségeidre. Ha megtalálod a múltban gyökerező problémát, akkor a megoldás is könnyebbé válik.

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Hogyan varázsolhatnád pozitívabbá az életedet? - Lao-ce bölcsességei a csillagjegyeknek

Hogyan varázsolhatnád pozitívabbá az életedet? - Lao-ce bölcsességei a csillagjegyeknek

Lao-ce  i.e. 6 században élt kínai filozófus. Nevének jelentése, „öreg gyermeket”, ami azért olyan különleges, mert a „gyermek” szó a taoizmusban a tapasztalt mesterek gyermeki egyszerűségét jelenti. Lao-ce nem csak a kínai hagyományok alapjait fektette le, hanem őt tartjuk a Taoizmus Atyjának is. Általa megtudhatjuk, hogy mit kellene tenniük a zodiákus tagjainak, hogy életük még több pozitivitással töltődjön meg!

Tovább »
3 ok, amiért a férfiak imádják a teltkarcsú nőket - Ők maguk meséltek róla!

3 ok, amiért a férfiak imádják a teltkarcsú nőket - Ők maguk meséltek róla!

Sok nő hiszi azt, hogy a túlsúly az akadálya annak, hogy rátaláljon a boldogság, és egész életében kőkemény diétával sanyargatja magát. Pedig mi szívesen választunk társál egy telt nőt, ugyanis ezek a nők képesek erős és megbízható hátteret nyújtani egy kapcsolatban. De nem csak ez csavarja el a fejünket a telt nőkkel kapcsolatban. Íme, a 3 fő ok, amiért szívesen horgonyozunk mellettük.

Tovább »
Milyen szerelemben lesz részed a nyáron? - A mágikus Kék Macska megmondja!

Milyen szerelemben lesz részed a nyáron? - A mágikus Kék Macska megmondja!

Bizonyára te is azt hitted, hogy főleg a piros szín vonzza a szerelmet. Ám a macskáknál ez nem így van! Cicák esetén bizony a szürke, illetve a kék szín vonzza a szerelmet - épp ezért tudja a mágikus Kék Macska megmondani, hogy milyen szerelemben lesz részed idén a nyáron! Forró és tüzes együttlétek várnak rád? Vagy csupán könnyű kis flört? Húzz egy lapot, és kiderül!

Tovább »

Kalkulátor

Álombiblia

Az álmoknak mindig üzenete van számunkra, ezért fontos, hogy meg is fejtsük, vajon mit jelent, mit akar tőlünk?

Még több kalkulátor »

Szakértők

Maya jósnő

Angyalkártya jós

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Maya jósnő

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép