SZEX, SZERELEM

Csókcsata a boldog párkapcsolatért - Miért jó a csók?

Szerző:
Szabó Anna
Csókolózni jó. Csókolózni mindenki szeret. Romantikus együttléteket teremt. Amikor csókolózunk, megszűnik számunkra a külvilág, csak mi vagyunk egymásnak. A legtöbb szerelmi kapcsolat kezdetén még percenként csattan el egy-egy heves csók. Ám minél hosszabb egy párkapcsolat annál kevesebb hely jut a csóknak.

Nos, hogy miért is jó, ha csókolózunk, annak számtalan oka lehet. Nemcsak, hogy mi magunk, de a kapcsolatunk is jobb lesz, ha egyre gyakoribb ez a tevékenység. Lássuk, hogy igazából miért is előnyös a gyakori csókolózás?

Egészséges csók

Egyrészt mert javítja a vérkeringést, ugyanis csók közben megnő a lélegzetvételek száma, így több oxigénhez jut az agyunk. Egy heves csókcsata alkalmával 150 fölé emelkedik a pulzusunk, ez azt jelenti, hogy egy reggeli torna hatásával ér fel. Ennek kapcsán felmerülhet a kérdés, hogy a torna vagy inkább a csók? Válasszunk! Tovább emelve a csók előnyeit még, kiemelendő, hogy ápolja a fogakat. Hogyan? Úgy, hogy a csókolózás közben megnövekszik a nyáltermelődés, csökken a száj savassága, így könnyebben tisztul és kevesebb lesz az esélye annak, hogy kialakuljon a fogszuvasodás. Emellett még megtornáztatja az arcizmainkat is. Egy érzelem dús csókcsatával az arcunknak körülbelül 38 izma dolgozik. Ezzel nemcsak, hogy arcunk frissebb és fiatalosabb lesz, de még a gyors öregedéstől sem kell, tartanunk ugyanis lassítja azt.

Másrészt, amikor csókolózunk, csökken a mellékvese által termelt kortizon szint, vagyis ennek következtében megvéd a stressz hatásoktól és csökkenti a stresszhormon-szintet. Egy kutatás szerint minél hosszabb egy kapcsolat, annál jobban csökken a kortizon szint. Ezért mindezek után nincs más hátra, mint, hogy egy fárasztó és stresszes nap után oda menjünk a párunkhoz és kérjünk tőle egy hatalmas nagy csókot. Ezzel magunknak is jót teszünk, és a szerelmünknek is, sőt lehet ebből még más is...

Intim együttlétek elengedhetetlen kelléke

Az erogén zónákra is pozitívan hat, azáltal, mivel elengedhetetlen az intim együtt létekhez, mert hozzásegít bennünket az izgalmi állapot eléréséhez. Kellőképpen ellazít és utat enged ahhoz, hogy átadjuk magunkat a szeretkezés örömeinek.

Mindezek érvek felsorakoztatása mellett, megéri minél többet csókolózni. Arról nem beszélve, hogy egy hatalmas csók után, milyen jól érezzük magunkat. Ahogy a fentiekben említettük mind a testünk, mind a lelkünk egyensúlyának fenntartásához elengedhetetlen, hogy a veszekedések és marakodások helyett csókolózzunk. Ezért csókra fel!

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL