2018. február 21. - Elonóra
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. február 21. - Elonóra
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Csókcsata a boldog párkapcsolatért - Miért jó a csók?

Hosszu Bettina

Csókolózni jó. Csókolózni mindenki szeret. Romantikus együttléteket teremt. Amikor csókolózunk, megszűnik számunkra a külvilág, csak mi vagyunk egymásnak. A legtöbb szerelmi kapcsolat kezdetén még percenként csattan el egy-egy heves csók. Ám minél hosszabb egy párkapcsolat annál kevesebb hely jut a csóknak.

Nos, hogy miért is jó, ha csókolózunk, annak számtalan oka lehet. Nemcsak, hogy mi magunk, de a kapcsolatunk is jobb lesz, ha egyre gyakoribb ez a tevékenység. Lássuk, hogy igazából miért is előnyös a gyakori csókolózás?

Egészséges csók

Egyrészt mert javítja a vérkeringést, ugyanis csók közben megnő a lélegzetvételek száma, így több oxigénhez jut az agyunk. Egy heves csókcsata alkalmával 150 fölé emelkedik a pulzusunk, ez azt jelenti, hogy egy reggeli torna hatásával ér fel. Ennek kapcsán felmerülhet a kérdés, hogy a torna vagy inkább a csók? Válasszunk! Tovább emelve a csók előnyeit még, kiemelendő, hogy ápolja a fogakat. Hogyan? Úgy, hogy a csókolózás közben megnövekszik a nyáltermelődés, csökken a száj savassága, így könnyebben tisztul és kevesebb lesz az esélye annak, hogy kialakuljon a fogszuvasodás. Emellett még megtornáztatja az arcizmainkat is. Egy érzelem dús csókcsatával az arcunknak körülbelül 38 izma dolgozik. Ezzel nemcsak, hogy arcunk frissebb és fiatalosabb lesz, de még a gyors öregedéstől sem kell, tartanunk ugyanis lassítja azt.

Másrészt, amikor csókolózunk, csökken a mellékvese által termelt kortizon szint, vagyis ennek következtében megvéd a stressz hatásoktól és csökkenti a stresszhormon-szintet. Egy kutatás szerint minél hosszabb egy kapcsolat, annál jobban csökken a kortizon szint. Ezért mindezek után nincs más hátra, mint, hogy egy fárasztó és stresszes nap után oda menjünk a párunkhoz és kérjünk tőle egy hatalmas nagy csókot. Ezzel magunknak is jót teszünk, és a szerelmünknek is, sőt lehet ebből még más is...

Intim együttlétek elengedhetetlen kelléke

Az erogén zónákra is pozitívan hat, azáltal, mivel elengedhetetlen az intim együtt létekhez, mert hozzásegít bennünket az izgalmi állapot eléréséhez. Kellőképpen ellazít és utat enged ahhoz, hogy átadjuk magunkat a szeretkezés örömeinek.

Mindezek érvek felsorakoztatása mellett, megéri minél többet csókolózni. Arról nem beszélve, hogy egy hatalmas csók után, milyen jól érezzük magunkat. Ahogy a fentiekben említettük mind a testünk, mind a lelkünk egyensúlyának fenntartásához elengedhetetlen, hogy a veszekedések és marakodások helyett csókolózzunk. Ezért csókra fel!

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Az 5 leggyakoribb megbetegedés és a mögöttük rejlő üzenet - Mindennek oka van!

Az 5 leggyakoribb megbetegedés és a mögöttük rejlő üzenet - Mindennek oka van!

Tele vagy energiával és tenni akarással? Vagy éppen azon panaszkodsz, hogy beteg és fáradt vagy attól, hogy állandóan beteg és fáradt vagy? Talán az év energiáit arra használhatnád, hogy feltöltsd magad és egyre erősebbé válj. 

Tovább »
Elég éles a szemed? - Akkor segíts megtalálni az állatok árnyékát!

Elég éles a szemed? - Akkor segíts megtalálni az állatok árnyékát!

Akik kitudja milyen okból kifolyólag, de elvesztették az árnyékukat, te pedig most a segítségükre siethetsz és visszaadhatod nekik! 5 állat vár arra, hogy az éles látásoddal kiszúrt a lehetőségek közül a hozzájuk passzoló árnyékot. Nehogy azt hidd, hogy ez gyerekeknek való játék, mert olyan apróságokon múlik a megfejtés, ami még egy felnőtt szemével és agyával is elbánhat! 

Tovább »
Válassz egy Hamsát, és tudj meg valami egészen érdekeset a személyiségedről

Válassz egy Hamsát, és tudj meg valami egészen érdekeset a személyiségedről

A Hamsa egy tenyéralakú amulett, amely az egész Közel-Keleten és Észak-Afrikában is igen népszerű. Sokféle típusa van és fali díszként is használják. A jobb kéz tenyere felfelé fordítva évezredek óta a védelem szimbóluma, amelyet előszeretettel használnak amulettként a zsidók, a keresztények és a muzulmánok is. Úgy vélik, hogy megvéd a gonosz szemmel szemben.

Tovább »

Kalkulátor

Milyen vagy a kínai horoszkóp szerint?

Megtudhatod, hogyan gondolkodnak a kínaiak személyiségedről, ha kiválasztod, melyik jegyben születtél.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Erdősné Zsóka

Szoptatási tanácsadó

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Erdősné Zsóka

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép