LELKIPATIKA

Hozd elő a benned rejlő művészt és valósítsd meg ötleteidet!

Szerző:
Szabó Anna
Régóta úgy érzed, hogy tele vagy kreatív ötletekkel, érdekel a művészet, csak nem tudod, merre indulj el, hogyan kezdj hozzá? Segítünk, hogy szárnyalhasson a fantáziád és igazi művészpalánta lehess!

Biztosan megtörtént már veled is, hogy a buszon utazva, majdnem elbóbiskolva vagy épp elalvás előtt félálomszerű vízióid voltak. Az agynak ugyanis ebben a meditatív állapotban bekapcsol a kreatív része és a napközben téged ért hatások elkezdenek dolgozni, összeállnak egy nagyon színes mozgalmas képpé. Lehet ez egy dallam is, egy versszöveg, egy inspiráló gondolat. Viszont a buszon utazva és elalvás előtt sem hiszem, hogy egyből tollat ragadnál, hogy lerajzold vagy leírd azt a pillanatnyi ötletet, ami bevillant.

Hogyan érjük el ezt a kreatív állapotot otthon, nyugodt körülmények között?

Fontos az időzítés - a legjobb ötletek délelőtt találnak meg minket, ilyenkor a legaktívabbak a gondolataink. Mindenképp olyan napot válassz, amikor nem kell dolgozni vagy iskolába menni és így nem terelődik el a figyelmed a sok teendő miatt. Kezdd egy kis reggeli tornával a napot, hogy felfrissülj, minden izmod felébredjen, és egy kicsit fáradjon is el. Azért ne erőltesd meg nagyon magad, csak koncentrálj a tested összes porcikájára, érezd, milyen munka folyik benned, milyen egyenletesen és erősen áramlik az energia benned. Ezután ülj törökülésbe vagy feküdj hanyatt kényelmesen, lazulj el és áramoltasd az energiát, ami összeköti az eget és a földet, miközben áthalad a testeden és téged is egyre inkább feltölt.

Sokat segíthet egy relaxációs zene. Lehet ez klasszikus, jazz, vagy épp a kedvenc popslágered is. Most nem pihenni szeretnél, hanem inspirálódni az alkotáshoz. Zenehallgatás közben hunyd le a szemedet, és engedd, hogy a képek el kezdjenek pörögni a szemed előtt. Észre fogod venni, hogyan alakul át és formálódik egyik képből a másik. Mikor már elég élesen látod a kis részleteket is, koncentrálj arra, amit alkotni szeretnél és úsztasd be a fantáziaképedbe. Ezt a képet rögzítsd, ne engedd átalakulni, hanem figyeld meg a részleteket. A színeket, a formákat, az arányokat. Nyisd ki a szemedet és ne felejtsd el a képet, hanem vázold fel gyorsan nagyvonalakban. Majd írd fel azokat az apróságokat, amit úgy érzed, hogy elfelejtenél. Ez után jöhet az alkotás további része. Valósítsd meg az ötletedet!

A zene továbbra is segít. Jó inspirálódást és sok sikert kívánunk!

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL