SZEX, SZERELEM

Az egyéjszakás kaland rejtelmei - Mit szabad, és mit nem?

Szerző:
Szabó Anna
Bizonyára sokunkkal előfordult már, hogy egy szórakozóhelyen túlságosan is összegabalyodtunk egy aznap este megismert pasival - és mit adott Isten, mindketten szinglik is voltunk. Elgondolkodtató a folytatás, de mire is kell figyelni?

A legfontosabb, hogy már az elején tisztázzátok, hogy kinek mik a szándékai. Nyilván neked sem esne jól, ha másra számítanál. Ilyen esetekben, amikor nincs időtök kiismerni a másikat, nyugodtan lehet szóban „utasításokat adni" hogy neked mi a jó – hiszen csak így van értelme az egyéjszakás kalandoknak is. Azonban szintén fontos, hogy semmi olyat se vállalj be, amit később megbánhatnál – ezért lényeges, hogy alkoholos befolyásoltság alatt inkább menj haza, mintsem ilyesmibe keveredj!

Szintén fontos tényező a védekezés. Hiszen ha fogamzásgátló tablettát is használsz, az nem véd meg a nemi betegségektől, melyekről, a tartós bizalmon alapuló párkapcsolatokkal ellentétben nem valószínű, hogy szó esik. Ne tedd ki magad felesleges veszélynek, mindenképp használjatok óvszert, akkor is, ha a partnerednek ellenére van. Ha azonban nem egyezne bele, utasítsd vissza az aktust, semmi sem kötelező! Ha hajlandóságot érzel magadban ilyesmire, akár hordj magadnál te is ilyen eseményekre, ki tudja, mikor lehet rá szükséged.

Ha már az elején tisztáztátok, hogy nem lesz hosszú életű a kapcsolatotok, ne próbálj meg semmit belelátni. Így megkíméled magadat a kudarctól, ugyanis a legtöbb férfi képes mindenféle érzelmi kötődés nélkül is ágyba bújni – míg a nők többsége ódzkodik az ilyesmitől. Így lett beprogramozva a két nem, nincs mit tenni, csak annyit, hogy nem ringatod magad romantikus álmokba amiatt az egy alkalom miatt, hiszen valószínűleg a férfinek nem jelentett semmit. Ha úgy érzed, hogy nincs további jövője kettőtöknek együtt, töröld ki a telefonszámát és semmiképp se keresd. Természetesen akkor más a helyzet, ha mindketten szimpatikusak vagytok egymásnak és úgy érzitek, lehetne köztetek valami, de ez még a jövő zenéje.

Amikor túl vagytok az akción, döntsétek el nyíltan, hogyan tovább. Kínos szituációkat szülhet, ha reggel egymás mellett ébredtek, így ha egy mód van rá, inkább mindenki menjen a maga dolgára. Amennyiben nála történt a pásztoróra, hívj magadnak taxit az aktus után. Amennyiben nálad, udvariasan kérd meg, hogy inkább töltse otthon az éjszakát. Így megkímélitek magatokat a reggeli kellemetlen magyarázkodástól, esetleg a feleslegesen lefutott „mikor lesz a következő találkozó" tiszteletkörökről.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL