ÁLLATI CUKISÁGOK

Ludovika orvoshoz megy - Vajon haragszik?

Szerző:
Szabó Anna
Családunk örömközéppontja, a kis Ludovika a közelmúltban került hozzánk. Hosszú töprengést követően döntöttünk úgy, hogy örökbe fogadunk egy kisállatot. Rátaláltunk erre a csodálatos kis lényre, és azóta boldogítja az életünket, és – remélhetőleg – mi is az övét. Na persze vannak pillanatok, amikor nem feltétlenül hálás nekünk mindenért.

 

A családbővítés komoly elhatározás, ezért nem is kapkodtuk el a döntést. Kikértük barátaink, családunk tanácsát, akik nagy állatbarátok, ők pedig elhalmoztak minden olyan szükséges információval, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy egy kisállat otthon érezhesse magát nálunk. Már kezdettől fogva azt tanácsolta mindenki, hogy ha lehet, az örökbefogadást válasszuk, ahelyett, hogy tenyésztőhöz fordulnánk. Rengeteg kisállat került menhelyre, és várják, hogy szerető családhoz kerüljenek.

Rövid keresgélés után megtaláltuk Őt

A gazdija nagyon szerette, de a körülményei nem tették lehetővé számára, hogy továbbra is biztosíthassa Ludovikának azokat a feltételeket, amelyekre egy fejlődésben lévő macskának szüksége van. Annyira szerette a kis kedvencét, hogy örökbe adta nekünk, így biztosította a számára azt, hogy mindent megkaphasson, amire csak szüksége van. Hatalmas áldozatot hozott, de véleményem szerint ezzel megmutatta, hogyan viselkedik egy valódi gondoskodó, felelősségteljes gazdi.

Barátaink már az örökbefogadás előtt figyelmeztettek minket, hogy egy nagyon fontos dolgot mindenképp fontolóra kell vennünk: akarjuk-e, hogy a macskánknak kölykei szülessenek? Ha nem akarjuk, akkor ivartalaníttatnunk kell a kisállatot. Be kell vallanom őszintén, hogy kezdetben ez a gondolat teljességgel elborzasztott. Miért kell szegény állatot kitenni egy ilyen műtétnek, ha úgyis olyan helyen él majd, ahol nem találkozhat kandúrral?

Igen, ez egy műtét, és mint minden ilyennek, lehetnek kockázatai

De azt is fontos tudni – amire nekem is felhívták a figyelmemet -, hogy egy macska 3 hetente ivarzik, amennyiben nem történik fogantatás. Ha pedig nem tud megfelelő partnerrel párosodni, akkor ez a folyamat számára is egy tortúra. Ezért néhány hetes akklimatizálódást követően meglátogattuk a közeli állatorvosi rendelőt. Ludovikát füle csücskétől a farka bojtjáig megvizsgálták, megkapta a kötelező oltásokat, a féreghajtó tablettát, és az időpontot a műtétre, ami egyetlen órát vett igénybe. Aztán hazajöttünk, Ő még kicsit álmatag volt az altatótól, mi pedig fáradtak az egész napi idegeskedéstől, hogy vajon minden rendben lesz-e a kis Ludovikával.

Azóta két hét telt el, és örömmel mondhatom, hogy a kis csöppség egészséges, és már nem is haragszik ránk, amiért kitettük egy ilyen kellemetlenségnek.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL