SZEX, SZERELEM

Romantika idősebb korban - Ciki vagy menő, ha az ember 40 felett is párt keres?

Szerző:
Szabó Anna
Minap egy kávézóban ültem, ahol két asztallal arrébb egy idős kb. 60-65 éves szerelmes pár asztalon átnyúlva fogták egymás kezét. Tőlük, egy asztalkával jobbra ült három fiatal lány, akik rosszallóan nézegettek feléjük. Nem hallottam, hogy mit is mondhatnak, de ahogy rájuk nézegettek és összesutyorogtak, biztos, hogy nem a jó szándékukról árulkodhatott.

Ellenkezőleg, biztos cikinek tartották, hogy az ember ilyen idős korban is lehet szerelmes. Nos, hogy ne csak az ő nézeteire adjunk, megkérdeztem ezzel kapcsolatban néhány embert, hogy egyetért ezzel vagy sem?

A párkeresésben nagy segítségünkre van az internet. Ahol is megannyi társkereső oldalra regisztrálhat bárki, kortól függetlenül. Ez azt is jelentheti, hogy akár még 100 évesen is felhasználói lehetünk az adott felületnek. Tehát nem lehet semmiféle akadálya az ismerkedésnek. Sőt ha kicsit idegenkednénk ezektől az oldalaktól, akkor is segíthet nekünk a világháló, a különféle randi és ismerkedés tippjeivel, nemcsak a 20 éveseknek.

Andi (30)

Úgy gondolom, hogy a szerelem megtalálásához nem kell, fiatalnak lennünk. Ha 50 vagy 60 évesen túl talál ránk a szerelem, akkor sem vagyunk még elkésve. Ahogy mondják, a szerelem örök.

Eszter (20)

Azt hiszem, mindenki maga dönti el, hogy mi a jó neki. Ami mondjuk, nekem ciki az lehet, hogy másnak épp ellenkezőleg, nagyon is menő. Az a legjobb, ha az ember a szívére hallgat és a saját eszére valamint a megérzéseire. Ha szembe jön velünk egy fess úriember az utcán, és ennek láttán a pulzusunk felemelkedik és a szívünk majd kiugrik a helyéről, hölgyeim ne habozzunk. Függetlenül, 20 40 vagy 60 évesek vagyunk.

Rebeka (21)

Nem szégyen az, ha az emberre időskorban talál rá a szerelem. Erre egy konkrét példát tudok. Nyáron ahol szoktam dolgozni, szezonális munkán, szintén ott dolgozik egy idős pár. Már mind a ketten voltak házasok, vannak gyerekeik és unokáik is. Ám nyugdíjas korukra özvegyek maradtak. Amíg nem jöttek össze, úgy éltek egymástól 11 km-re, hogy soha, vagy csak futólag ha találkoztak egy szemvillanásnyira. Ám a Jó Isten akarata szerint nekik egyszer mégis csak találkozniuk kellett és egymásba kellett, hogy szeressenek. Idestova már 15 éve vannak együtt és mind a ketten már túl vannak a 60-on.

Az előbbi vélemények azt igazolják, hogy abszolút nem szégyen, ha valakinél még idősebb korban is működik a kémia és szerelmes lesz. Ne foglalkozzunk senki mással. Ha úgy érezzük, hogy nem tudunk élni az adott illető nélkül, pedig már elmúltunk jócskán 40 évesek, akkor ne tegyük. Ahogy a mondás tartja, egyszer élünk és mindig az adott pillanatnak éljünk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL