KÖZÉRZET

Düh a köbön - Csillapítsd a belső mosollyal!

Szerző:
Szabó Anna
Olyan pontosan jelzi a nyelv, mint: magánkívül van, kikel magából, elönti a düh. Ez olyan szétesett állapotot hoz létre, amikor tényleg nem lehet ránk ismerni, és utólag magunk is csodálkozunk azon, hogy veszíthettük el ennyire a középpontunkat! A csikung energiakeringés módszerével segíthetünk magunkon.

Nagyon egyszerű a tanács: ne dühöngjünk! Ám ahogy a tehetetlen düh, mint egy erős energia a fejünkbe szökik, ahogy vörösödünk... no, mondja csak valaki ekkor, hogy ne dühöngjünk! Ez különben sem megoldás, hiszen olyan, mint amikor nyelünk egyet és befelé dolgozzuk a feszültséget, ami aztán sajnos különféle betegségeknek ágyaz meg.

A szervezet mindenképp úgy reagál a dühre, mint egy vészhelyzetre

Ősi energiák lépnek működésbe, a pulzusszám, a tesztoszteron szint emelkedik, a kortizon szint csökken, és „Ide nekem az oroszlánt is!" felkiáltással csatába indulunk. Nos, akár belemásznánk a másik képébe is, mintha az életünkről lenne szó. Hiszen vészhelyzet van − fújja a riadót a bal agyfélteke. De bármennyire is furcsa, ez a kitörés mégis a megoldás felé vezetné a dühtől pukkadozó embert. Ez a hatalmas érzelmi, időzített bomba tulajdonképpen azért robban fel, hogy egy problémát megoldjon. Tehát nyugodjunk bele, amikor már épp a hajunkat tépné valaki, csupán csak megoldást keres? Utat a dühének, mert közben hátha jutunk valamire?

Nemcsak a visszafojtás, hanem a többszöri tombolás sem egészséges

Nem beszélve arról, mennyire szétveri emberi kapcsolatainkat. Talán a hozzánk közel állók szenvednek tajtékzó énünktől a legtöbbet, és nem, mondjuk a főnök, aki előtt nagyon is, nyilván praktikus okokból, kénytelenek vagyunk inkább a mosolyunkba olvasztani vicsorgásunkat. Mindenképpen meg kell tanulnunk kezelni a dühkitöréseinket. A keletkezett érzelem nyilván létezik, meg nem szüntethetjük, le nem nyelhetjük...

Újraindítás csikunggal

Mint ahogy a számítógép is lefagyhat, önmagunkat is vissza kell hoznunk önmagunkhoz egy újraindítással. Erre nagyon jó módszer a csi kung energiakeringés. A túlpörgött béta-tartományból az alfaállapotba kell elmozdulnunk. Ezt elérhetjük ellazulással, belső mosollyal. (A legjobb erre egyébként a théta-tartomány transzállapotban.) Olyan testhelyzetet kell felvennünk, amely alkalmas a meditációra, például a fél lótusz ülés megfelelő erre. Az úgynevezett csikung kis energiakeringésének lényege, hogy belső mosollyal végigkíséri a test energiaközpontjait. Mindaddig kell követni a körforgást, ameddig vissza nem találunk a középpontunkba. Az energiaközpontok végigjárása segít az egyensúly kialakításában, az energiafelesleget pedig átvezeti a hiányterületekre.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL