REJTÉLY-MISZTIKA

A kisfiú, aki mindenre emlékezett előző életéből...

Szerző:
Szabó Anna
Déjá vu. Mindannyian ismerjük. Olyan, mintha egy helyzetet már korábban átéltünk volna. Mintha már jártunk volna valahol, megtettünk volna valamit, de még sem vagyunk igazán biztosak benne. Képzelődünk? Honnan származhatnak ezek az emlékek? A reinkarnációban, vagyis az előző életekben való hit talán magyarázatot adhat. A drúzáknak effelől semmi kétsége nincs.

Volt egyszer egy három éves kisfiú, aki nagyon fura történettel döbbentette meg szüleit. Azt állította, hogy előző életében gyilkosság áldozata lett. Egy baltával ölték meg. Szülei meglepődtek, majd legyintettek. Miért is hittek volna neki? Elvégre is a gyerekeknek nagyon élénk tud lenni a fantáziája. Igazán kételkedni csak akkor kezdtek, amikor az események bizarr fordulatot vettek.

A piros sebhely

A család egy kis faluban, a Szíria és Izrael határán lévő Golan–magaslat régiójában lakott. A közösségben, amelynek tagjai voltak, nem kezelték szkeptikusan a reinkarnációval kapcsolatos történeteket és tapasztalásokat. Sőt. Éppen ezért a szülők a falu bölcseihez fordultak tanácsért. A kisfiú teljes bizonyossággal elvezette őket egy helyre és azt mondta, hogy ott lett eltemetve. Amikor egy csoport ásni kezdett, egy csontvázat találtak. A kisfiú azt is elmondta, hogy a gyilkos fegyver hol lett elrejtve. Nem kellett sokat keresni, hogy a baltát megtalálják. Véletlen egybeesés vagy a gyermek tényleg igazat mondott? Mit jelentett homlokán a piros sebhely, amit születése óta viselt?

Az eset a Children Who Have Lived Before: Reincarnation Today című könyvbe is bekerült, amit a német pszichológus Trutz Hardo írt. Dr. Eli Lasch, aki a Gaza övezetben kidolgozta az egészségügyi rendszert, a kezdetektől figyelemmel kísérte a kisfiút és a látottakról beszámolt Hardo-nak. Hardo az 1980-as években regressziós terapeutaként tett szert nemzetközi hírnévre. Az effajta terápia lényege az, hogy számos problémának okát - fóbiák, depresszió, allergia stb. - az elmúlt élet(ek)ben keresi. Haro szerint ott kell az okot korrigálni és ez általában hipnózissal történik.

A nemes bölcsesség

A drúzok, ahová a fiú és családja is tartozott, soha nem hallottak a fent említett terápiás módszerről. Ők szent iratuk, A nemes bölcsesség szerint élnek. Ez az a könyv, amely tartalmazza tanítóiknak, különösen Bahá ad-Dínnek kinyilatkoztatásait. Emellett erősen hisznek a reinkarnációban, vagyis a lelkek generációról generációra történő vándorlásában. Vallásuk az iszmáilita síita iszlámból alakult ki és egyistenhívő közösségüket a 10. században alapították Kairóban. Nevüket a 11. századi misszionáriusról, Muhammad ad-Darzíról kapták.

A drúzok eredetileg a fátimida kalifa, al-Hákim (996–1021) istenségét hirdető, fanatikus iszmáiliták voltak, azonban a kalifátus végül nem fogadta el tanaikat, és kénytelenek voltak Libanon hegyei közé menekülni. Eredetileg tehát Libanonban éltek, ahonnan az újkori villongások során sokan áttelepültek a mai Szíriába és Izraelbe. Máig ebben a három országban élnek a legtöbben. Létszámuk világszerte alig haladja meg az egymilliót, míg más becslések 350 000 és 900 000 közé teszik a számukat.

A leleplezett gyilkos

Ami a három éves kisfiú történetét szinte megcáfolhatatlanná teszi, az az, hogy emlékezett arra, hogyan hívták előző életében. Mint kiderült, a férfi, akire utalt, négy éve nyomtalanul eltűnt a faluból. Itt le is lehetne zárni az esetet, hiszen a holttestet - vagyis annak csontvázát - a fiúnak köszönhetően megtalálták. Ő azonban gyilkosára is emlékezett és megnevezte azt. Amikor a szembesítésre sor került, a 'vádlott' elsápadt és hevesen tiltakozott. Ám amikor a gyermek részletesen felidézte a történteket, a bűnös mindent bevallott.

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL