2018. augusztus 21. - Sámuel, Hajna
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. augusztus 21. - Sámuel, Hajna
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

A kisfiú, aki mindenre emlékezett előző életéből...

Béres Zsuzsanna

Déjá vu. Mindannyian ismerjük. Olyan, mintha egy helyzetet már korábban átéltünk volna. Mintha már jártunk volna valahol, megtettünk volna valamit, de még sem vagyunk igazán biztosak benne. Képzelődünk? Honnan származhatnak ezek az emlékek? A reinkarnációban, vagyis az előző életekben való hit talán magyarázatot adhat. A drúzáknak effelől semmi kétsége nincs.

Volt egyszer egy három éves kisfiú, aki nagyon fura történettel döbbentette meg szüleit. Azt állította, hogy előző életében gyilkosság áldozata lett. Egy baltával ölték meg. Szülei meglepődtek, majd legyintettek. Miért is hittek volna neki? Elvégre is a gyerekeknek nagyon élénk tud lenni a fantáziája. Igazán kételkedni csak akkor kezdtek, amikor az események bizarr fordulatot vettek.

A piros sebhely

A család egy kis faluban, a Szíria és Izrael határán lévő Golan–magaslat régiójában lakott. A közösségben, amelynek tagjai voltak, nem kezelték szkeptikusan a reinkarnációval kapcsolatos történeteket és tapasztalásokat. Sőt. Éppen ezért a szülők a falu bölcseihez fordultak tanácsért. A kisfiú teljes bizonyossággal elvezette őket egy helyre és azt mondta, hogy ott lett eltemetve. Amikor egy csoport ásni kezdett, egy csontvázat találtak. A kisfiú azt is elmondta, hogy a gyilkos fegyver hol lett elrejtve. Nem kellett sokat keresni, hogy a baltát megtalálják. Véletlen egybeesés vagy a gyermek tényleg igazat mondott? Mit jelentett homlokán a piros sebhely, amit születése óta viselt?

Az eset a Children Who Have Lived Before: Reincarnation Today című könyvbe is bekerült, amit a német pszichológus Trutz Hardo írt. Dr. Eli Lasch, aki a Gaza övezetben kidolgozta az egészségügyi rendszert, a kezdetektől figyelemmel kísérte a kisfiút és a látottakról beszámolt Hardo-nak. Hardo az 1980-as években regressziós terapeutaként tett szert nemzetközi hírnévre. Az effajta terápia lényege az, hogy számos problémának okát - fóbiák, depresszió, allergia stb. - az elmúlt élet(ek)ben keresi. Haro szerint ott kell az okot korrigálni és ez általában hipnózissal történik.

A nemes bölcsesség

A drúzok, ahová a fiú és családja is tartozott, soha nem hallottak a fent említett terápiás módszerről. Ők szent iratuk, A nemes bölcsesség szerint élnek. Ez az a könyv, amely tartalmazza tanítóiknak, különösen Bahá ad-Dínnek kinyilatkoztatásait. Emellett erősen hisznek a reinkarnációban, vagyis a lelkek generációról generációra történő vándorlásában. Vallásuk az iszmáilita síita iszlámból alakult ki és egyistenhívő közösségüket a 10. században alapították Kairóban. Nevüket a 11. századi misszionáriusról, Muhammad ad-Darzíról kapták.

A drúzok eredetileg a fátimida kalifa, al-Hákim (996–1021) istenségét hirdető, fanatikus iszmáiliták voltak, azonban a kalifátus végül nem fogadta el tanaikat, és kénytelenek voltak Libanon hegyei közé menekülni. Eredetileg tehát Libanonban éltek, ahonnan az újkori villongások során sokan áttelepültek a mai Szíriába és Izraelbe. Máig ebben a három országban élnek a legtöbben. Létszámuk világszerte alig haladja meg az egymilliót, míg más becslések 350 000 és 900 000 közé teszik a számukat.

A leleplezett gyilkos

Ami a három éves kisfiú történetét szinte megcáfolhatatlanná teszi, az az, hogy emlékezett arra, hogyan hívták előző életében. Mint kiderült, a férfi, akire utalt, négy éve nyomtalanul eltűnt a faluból. Itt le is lehetne zárni az esetet, hiszen a holttestet - vagyis annak csontvázát - a fiúnak köszönhetően megtalálták. Ő azonban gyilkosára is emlékezett és megnevezte azt. Amikor a szembesítésre sor került, a 'vádlott' elsápadt és hevesen tiltakozott. Ám amikor a gyermek részletesen felidézte a történteket, a bűnös mindent bevallott.

 

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Válassz egy ősi papirusztekercset, és fedezd fel, mi vár rád a jövőben! - Őszi jóslat!

Válassz egy ősi papirusztekercset, és fedezd fel, mi vár rád a jövőben! - Őszi jóslat!

Az alábbi titokzatos levelek segítségével megismerheted a közeli jövődet. Nincs más teendőd, mint kiválasztani egy mágikus papírtekercset, és megnézni, mit tartalmaz! A legfontosabb az, hogy abszolút hagyatkozz a megérzésedre, így megtudhatod, mire számíthatsz ősszel!

Tovább »
Idd 7 napig, és centikkel lesz karcsúbb a derekad

Idd 7 napig, és centikkel lesz karcsúbb a derekad

Mutatunk egy különleges teát, melyhez mindössze 3 hozzávalóra lesz szükséged, de jelentősen felgyorsíthatod a fogyás folyamatát. Ez a házi tea rendkívül hatékony, és nagyon sokan fogyasztották már. Biztos lehetsz benne, hogy meg fogsz lepődni az eredményen.

Tovább »
Ebből a 10 jelből megtudhatod, hogy idős lélek vagy-e

Ebből a 10 jelből megtudhatod, hogy idős lélek vagy-e

Lehet, hogy még nagyon fiatal vagy, de bármennyi is legyél egy öreg lélek akkor is idősebbnek fogja érezni magát. A maga útját járja és nem követi a tömeget. Szívében a régi dolgok híve, akárcsak lélekben. Rendkívül éles látású, hiszen bölcs és érett a korához képest. Valahogy ez a helyzet nálad is? Ha nem vagy biztos benne, ebből a 10 jelből végleg letisztázhatod, hogy idős lélek vagy-e!

Tovább »

Kalkulátor

A színek ereje

Milyen színek vesznek körül? Milyen színű ételeket fogyasztasz? Ha egy szín túlságosan jelen van életedben, az nagy jelentőséggel bír. Mint ahogy az is, ha az egyik hiányzik belőle. Válaszd ki, melyik az, és tudd meg, mire van szükséged és mit üzen neked.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Rosta Szilvia

Ingatlan értékbecslő

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Rosta Szilvia

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Ferenc Antal Attila Preky69 Gyula 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép