PASISZEMMEL

A smink alatt és a mosoly mögött

Szerző:
Szabó Anna
Minden nő arra törekszik, hogy ő legyen a legjobb! Ennek következtében pedig ezernyi sminktippet, módszert, szokást kipróbál, hogy „tarolhasson”. Azonban számtalan esetben az ellenkezőjét váltja ki az erősebbik nemből, mert mi kevésbé tartjuk vonzónak az erőteljes, kihívó sminkmaszkot.

Elvárások halmaza nehezedik egy nő vállára, ha a szépségről, a divatról vagy akár a sminkről legyen szó. A társadalom és a közvetlen környezet erőteljesen sugall, hiszen reklámok tömkelege, magazinok sokasága, a különböző szépségversenyek arra éleződtek ki, hogy buzdítsák a gyengébbik nemet a sminkcsodaszerek világába. Hogy mit preferálnak, esetleg helyeznek előtérbe a férfiak? – ezen kérdésre ritkán kerül sor. Azonban néhány észrevételt, tanácsot felsorakoztatok a következőkben.

Csak szolidan!

Az egyszerű, természetes szépséget sugalló sminket tudjuk a leginkább értékelni: az imponál, tetszik nekünk. Egy szolidan kifestett szem, amely párosul egy szolid rúzzsal, szájfénnyel, és ez ízlésesen van kombinálva, természetességet sugall, elfogadott. Ha talál az illető személy jelleméhez, stílusához és az összkép is passzol – jöhet. Azonban, ha szín kavalkáddal találkozunk, amely olyan benyomást kelt, hogy maszk alá van rejtve a természetes szépség, akkor passzolunk.

Ami a sminktáskában maradhatna - pasiszemmel!

Kevésbé díjazzuk az általatok igen kedvelt alapozót vagy púdert. Teljes mértékben maszkhatást kelt, amikor rétegeket képez az arcotokon. Az úgynevezett vakolatot, amelyet ti előszeretettel alkalmaztok, mi utáljuk, hiszen igen lényeges dolgot „lop" el az arcról – még pedig a mosolyt. Egy porcelánbaba jéghideg mosolya tekint vissza, aki nem mer nevetni, mert a kis mozaikdarabkák széthullnak az arcán.
A tetovált szemöldök sem szerepel a preferáltak listáján. Extrém és durva – erőteljes hatást kelt. Nem sugall kedvességet, szépséget – csak durvaságot. Azt az egyszerű, finom, természet adta szemöldököt teljes mértékben fölösleges egy agresszív rajzolt vonallal helyettesíteni.

Ha már az extrém dolgokról van szó, akkor a műköröm sem maradhat le a listáról – főleg, amely cicomázott bárányfelhőket, csillámos szívecskéket, ízléstelen szín kavalkáddal rajzolt virágszirmokat, kislepkéket tartalmaz. Azonban a műkörömnek van egy pozitív oldala is, amely abban rejlik, hogy ízlésesen van felépítve és hasonlít a természetes körömhöz úgy színkombinációban, mint formában.

Légy mértéktartó!

Hidd el magadról, hogy smink nélkül is bomba jó nő vagy! A természet adta szépségeddel és a megnyilvánulásoddal magadra tudod vonni a tekintetet, csak merj megnyílni. Ne akard elrejteni önmagad vagy másnak mutatkozni azzal, hogy különböző módon sminkelsz. Találd meg a számodra legmegfelelőbbet, amely kifejez téged, visszafogott, egyszerű és megerősíti a természetes szépségedet.

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL