REJTÉLY-MISZTIKA

A szellemek járta Winchester-ház

Szerző:
Szabó Anna
Ha Kaliforniába utazunk, okvetlenül keressük fel a San Jose-ban található grandiózus Winchester-házat. A kúria nem mindennapi múlttal rendelkezik. 38 éven át épült, de soha nem készülhetett el. Ennek pedig az volt az oka, hogy az özvegy Sarah Winchester így kerülhette csak el a szellemekkel való találkozást. De valóban elkerülte?

Az egykori vadnyugat leghíresebb ismétlő puskájának az atyját Oliver Winchesternek hívták. Amikor egy bostoni jós azt jövendölte a feleségének 1884-ben, hogy kísérteni fogják azoknak a holtaknak a szellemei, akik a férje által feltalált fegyvertől haltak nem természetes halált, a nő teljesen kétségbe esett. A médium ekkor megnyugtatta, és azt mondta neki, hogy a szellemeket távol tudja tartani, ha Nyugatra költözik, vásárol egy házat és azt folyamatosan tovább építi, de soha nem fejezi be. Így történhetett, hogy 1884-ben Sarah Winchester San Jose-ban vásárolt egy tanyát, amit azon nyomban elkezdett tovább építtetni.


Amikor a férje 1886-ban meghalt, Sarah megörökölte a fegyvergyárból származó vagyont, aminek nagy részét a folyamatosan bővülő házba ölte. A kúria az özvegy 1922-ben bekövetkezett haláláig épült, és egy 160 szobás kastély vált belőle. A benne található 40 lépcsőház némelyike nem vezet sehová, a 467 ajtó között van, amelyik falra, a szabadba, vagy az alatta lévő szintre nyílik. A ház egyébként megelőzte korát, számos olyan újdonság és építészeti elem található benne, amit jóval később kezdtek csak alkalmazni.

Bár a médium biztos volt annak idején a dolgában, Sarah Winchester halála napjáig állította, hogy a ház folyamatos bővítése ellenére találkozott szellemekkel, sőt, beszélgetett is velük. Bizonyítani persze nem tudta igazát.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL