KÖZÉRZET

Készülj fel az allergiaszezonra!

Szerző:
Szabó Anna
Sajnos a légúti megbetegedések tavasszal is fenyegetnek bennünket. Fáradtság, fejfájás, tüsszögés, torokfájás, köhögés. Ez a szeszélyes tavaszi időjárás átka.
A frontok jönnek-mennek, a hőmérséklet néhány óra alatt jelentősen megváltozhat. Ha reggelente lengébben öltözünk fel, elég, hogy csak ránk nyissák az ablakot a munkahelyünkön vagy éppen vastag pulcsiban ülünk és meggyulladunk a melegtől, majd leizzadunk könnyen megfázhatunk.

Nem véletlenül sulykolják belénk szüleink
és nagyszüleink azt a régi bölcseletet, hogy:
öltözködjünk mindig rétegesen!


 



Ahhoz, hogy meghűljünk azonban elég elkortyolnunk egy hűsítő italt, verőfényes napsütésben kint a szabadban, mondván: Koronázzuk meg ezt a csodálatos 20 fokos tavaszi napot egy kis frissítővel. Estére nagy valószínűsége, hogy mandulagyulladásunk lesz. Ilyen enyhe időjárás mellett immunrendszerünk is rendesen próbára van téve, ami ilyen korra bizony nagyon kimerül.

A fáradtság, kimerültség is gyengíti immunrendszerünket, ami megnehezíti a szervezet természetes védekezését.



Hamarosan virágba borulnak a fák, nyílnak a virágok, és kezdetét veszi az allergiaszezon. Egyre több és több pollen kerül majd a levegőbe, amely szénanáthát eredményez. Viszkető, égő szem, tüsszögés megállás nélkül.




A szénanáthát pollenek, különböző fűfélék és fák virágpora, penészgombák spórája, házi poratka, állatok szőre okozza. Az orrnyálkahártya allergiás betegsége, melyben a szem kötőhártyája is nagy mértékben érintett.

Az allergiaszezon idején tavasszal főként a fák, nyáron a fűfélék, a késő nyári és a kora őszi időszakban a parlagfű virágporától szenvedünk.
A száj, szájpadlás és a torok hátsó része viszketni kezd. Tüsszögés, vízszerű orrfolyás, könnyezés jellemző. Ha időben felkészülünk az ebből adódó kellemetlenségekre, nagy mértékben csökkenthetjük a tüneteket.

Mi kipróbáltuk!

- Grapefruitmag-kivonat és Echinacea csepp az immunrendszer védelméért.

- Dr. Theiss Alergol védőkenőcs, mely az orrüregben fejti ki hatását.
Az orr nyálkahártyájára tapadva védőréteget képez, mellyel megakadályozza a pollen szervezetbe jutását, továbbá megelőzhetjük az allergiás tüneteket.

- Szintén kiváló segítséget nyújt a Dr. Theiss Alergol tengervizes orrspray, mellyel az eldugult orrunkon segíthetünk, valamint kiválóan tisztítja az orrüreget.



 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL