REJTÉLY-MISZTIKA

Roswell előtt: Aurora

Szerző:
Szabó Anna
Egy ufó látványos lezuhanása, aminek a helybeliek és a katonaság a szemtanúi voltak, egy idegen apró testének a felfedezése, aztán pedig fantasztikus fedősztori. Ugye, ez az új-mexikói Roswell 1947-ben? Nem! A texasi Aurora, mégpedig 1897-ben!
A lenyűgöző sztori

Először a Dallas Morning News nevű napilap jelentette 1897. április 17-én, és az egész már csak azért is érdekes, mert 1903, vagyis a Wright-fivérek első repülése előtt nem sok minden repdesett a Texas fölötti légtérben. A riporter, S.E. Hayden a következőket írta az újság hasábjain.

„Aurora, Wise megye, Texas. Reggel hat óra körül a korán kelő aurorabeliek megdöbbenve látták, amint egy léghajó hirtelen megjelent az égen. A léghajó elrepült közvetlenül a központi tér fölött, és amikor elérkezett a város északi szélére, összeütközött Proctor bíró szélmalmának a tornyával, és szörnyű robbanás kíséretében darabokra hullott.
A roncsok több holdnyi területen szétszóródtak, lerombolták a szélmalmot és a víztartályt, valamint tönkretették a bíró virágoskertjét. Feltehetően a pilóta volt a hajó egyetlen utasa, és habár a maradványai csúnyán el vannak torzulva, mégis eleget össze tudtak gyűjteni ahhoz, hogy kimutassák: a pilóta nem ebből a világból származott.”

Több mint egy évszázaddal később ez a drámai sztori Texasba vonzott egy tévés stábot a The History Channel nevű csatornától. A stáb vezetésével John Greenewald Jr.-t bízták meg, aki a UFO Files: Texas, Roswell című műsor írója és producere.

Greenewald, aki korábban riporter volt, most a kamera mögé került, hogy megrendezze az interjúkat az ufószakértőkkel és Aurora lakosaival.
Ez egy helyi legenda, de kíváncsi vagyok, hogy van-e valamennyi igazságtartalma – mondta Greenewald. 


Beszéltünk a szakértőkkel, néhány igen intelligens emberrel, akik meg vannak győződve arról, hogy ez tényleg megtörtént.

Azt is hozzátette, hogy az aurorabeliek nagyon készségesen elmondták a telefonos interjúkon a korai ufókba vetett hitüket, de amikor a kamera elé kellett állniuk, sokan közülük már kicsit visszafogottabb történeteket meséltek. Azt is elmondta, hogy 1897-ben számos rejtélyes, az amerikai középnyugaton történt léghajó-felbukkanásról készültek újságcikkek.
Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL