UTAZÁS

Franciaország

Szerző:
Szabó Anna
A franciák született élni tudók, még a mai rohanó világban is életük fontos pontja a jó étel és ital.Ha Fraciaországba látogatsz, nem tudod megállni, hogy visszafelé ne legyen megtömve a csomagod finom sajtokkal és pástétomokkal, a kezedben őrizgeted a ritka borospalackot, hogy ne essen baja hazafelé...
A francia konyha még mindig más, még mindig különleges, csábító. És romantikus elképzeléseinket, a gyertyafényes vacsorát a Szajna partján, kosaras pikniket egy csendes levendulás mezőn, egy finom pohár bort, míg tudod, hogy szemben a múzeumban Mona Lisa vár rád... mind beteljesíti.

Szökj meg a nagyvárosból

Annak ellenére, hogy Franciaország Európa egyik vezető ipari hatalma, mégiscsak vidékies. A földnek hatvan százalékát megművelik, a többiből másik huszonötöt meg erdők borítnak. Párizsban és közvetlen környékén ugyan körülbelül tízmillióan élnek, de sehol máshol nem ekkora a népsűrűség. Franciaország határos Spanyolországgal, Andorrával, Olaszországgal, Svájccal, Németországal Luxemburggal és Belgiummal, elképzelheted hát, mennyiféle tájat nyújt a nézelődni vágyóknak, az Alpok és a Pireneus magas hegyeit, a Földközi-tenger homokos partját...


A történelme

A turistákat elsősorban a törénelmi városok vonzzák, a látványosságok, a felülmúlhatatlan ételek, és persze a világ leghíresebb borai és pezsgői. És persze az enyhe éghajlat, a csodás és híres tengerpartok, a sípályák is. Párizs a világ egyik legélettelibb városa, ugyanakkor múzeumai tele vannak a világ kincseivel.


A kultúra{SZAVAZAS}


A franciák élete még mindig a családról szól. Imádják, hogy ha nem kell sokat dolgozniuk, ha megnyújthatják az ebédidőt (és hazaszaladhatnak). hogy rengeteg hivatalos ünnapnap van. A gyerekeket mindenhol szívsen fogadják, így aztán Franciaország családi kirándulás célpontjaként is tökéletes. Ha a srácaid megpróbálkoznak pár francia szóval, a boltos, a pincér azonnal kedvesen beszélgetni kezd velük Van ennél jobb nyelvlecke?


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL