Fokhagymás-tejszínes csirkeragu
Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg csirkemell
- 4 evőkanál olaj
- fél mokkáskanál őrölt fekete bors
- 1 mokkáskanál oregánó
- 2 dl főzőtejszín
- 1 csapott kiskanál só
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd a vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A megmosott, lecsepegtetett csirkemellet vékony csíkokra vágjuk. Az olajat nagyobb széles serpenyőben közepesen felforrósítjuk, majd a hagymát rátesszük, és megdinszteljük. Vigyázzunk, nehogy megbarnuljon! A húst hozzákeverjük, és nagy lángon, többször átforgatva 3-4 percig pirítjuk. Megborsozzuk, oregánóval és a zúzott fokhagymával fűszerezzük. A csirkemellet összeforgatjuk a fűszerekkel, majd fél perc elteltével ráöntjük a tejszínt. Csak most sózzuk meg, és épp csak egy percig forraljuk. Ha a leve kevés lenne, tejszínt önthetünk még hozzá. Párolt rizzsel tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK