SZÉPSÉG

Korrektorra van szükséged?

Szerző:
Szabó Anna
A korrektor a legjobb és leggyorsabb megoldás számos bőrprobléma eltüntetésére. Ha kíváncsi vagy, hogyan kendőzheted el a nemkívánatos dolgokat, olvasd el összeállításunkat
Nagyon kevés olyan nő van, akinek nincs szüksége valamilyen korrektorra.


Lássuk csak, miért:

Sötét karikák, hajszálerek, elszíneződések, pattanások. Az arcodon remélhetőleg nem jelenik meg az összes probléma minden nap, de valószínűleg találsz olyat ezen a listán, amit el szeretnél takarni.

Lehet, hogy volt már mindent elfedő, mindenre használható, rúd alakú korrektorod, de ahogy idősödsz, ez már nem lesz elég. A szemed alatti sötétebb bőrrészre például másmilyen összetételű korrektor kell, mint az arcodon megjelenő hajszálerek elfedésére. Ha tényleg tökéletes arcbőrt szeretnél, akkor a megfelelő terméket a megfelelő módon kell használnod a különböző problémákra.



A foltok elfedése

A pattanásokat könnyen el lehet fedni korrektorral. Egy dologra kell csak vigyáznod: ne használj olyan korrektort, ami sokkal halványabb árnyalatú a bőrödnél, mert ez csak ki fogja hangsúlyozni a problémát. Emellett a folyékony korrektor használata sem a legmegfelelőbb, mert nem fedi el eléggé a foltokat.
Használj krémes vagy rúd formájú korrektort, aminek a színe megegyezik a bőröd színével. Érdemes venni egy ecsetet is, amivel felviheted az arcodra a korrektort, és szépen el tudod dolgozni a problémás területen. Ezután egy másik ecsettel vagy egy szivaccsal tegyél fölé áttetsző púdert.



A szem alatti karikák elrejtése

A szem alatt krémes vagy folyékony korrektort használj, mert így biztosan nem fog lepattogzani a bőrödről a smink. A korrektor színe egy-két árnyalattal legyen halványabb a bőröd természetes színénél.

Ha kékes színű karikák vannak a szemed alatt, akkor azokat a legjobban barackszínű árnyalatokkal tudod ellensúlyozni, a vörös karikákat pedig sárga korrektorral tudod a legjobban eltüntetni. A barnásabb bőrűek arcbőre szürkés lehet a szem alatt – és bármilyen furcsán is hangzik, ezen a narancssárga árnyalatú korrektorok tudnak a legtöbbet segíteni.

A szemed alá és a szem belső sarka környékére ecsettel vidd fel a korrektort, majd az ujjaddal dolgozd el. Ne feledd el elfedni a felső szemhéjon lévő elszíneződéseket sem. Ezt nemcsak korrektorral teheted meg, hanem semleges, csontszínű szemhéjfestékkel is.



A vörös foltok és a hajszálerek eltüntetése

Az arcbőrben kialakulhat olyan állapot, amikor a bőr elvörösödik, és apró foltok jelennek meg az arcon és az állon. Ha súlyosbodik a helyzet, érdemes felkeresni egy bőrgyógyászt, mert vannak olyan gyógyszerek, amelyek segíteni tudnak a problémán.

A zöld korrektorok állítólag tökéletesen elfedik a vörös foltokat, de ha sokat használsz belőlük, inkább csak úgy fogsz kinézni, mintha kissé zöldes árnyalatú lenne a bőröd. A dolog trükkje az, hogy csak nagyon keveset használj.
Hidratálás után és alapozó használata előtt kenj egy kis zöld korrektort a vörösebb területekre. Ha a zöld korrektor és az alapozó még együtt sem fedi el eléggé a foltokat és a hajszálereket, akkor használj még egy keveset a szokásos korrektorodból is.

Ha nem akarsz zöld korrektort használni, akkor válassz nem átlátszó, jól fedő korrektort, aminek a színe nagyjából megegyezik az arcbőröd árnyalatával. Ezt a korrektort az alapozó fölé vidd fel, és csak a vörös területeken. Pirosító helyett bronzosítót használj, mert az jobban elnyomja a vörösséget, ragyogóvá teszi a bőrödet, és szép formájúvá varázsolja az arcodat.



A pigmentfoltok és a szeplők elfedése

A barnás foltok eltüntetésének a trükkje az, hogy a korrektor egy-két árnyalattal világosabb legyen a bőrödnél. Ecsettel vidd fel az alapozót az elszíneződött területre, majd az ujjaddal finoman ütögesd egy kicsit. Ezután gyengéden vidd fel az alapozót is az arcodra, de vigyázz, nehogy közben elkend, vagy letöröld a korrektort. A smink rögzítéséhez használj olyan púdert, aminek a színe megegyezik az alapozód árnyalatával.


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL