ANGYALISKOLA

3+1 tipp, amivel jegyet válthatsz a Mennyországba!

Szerző:
Szabó Anna
Ugyan alább hagyott a középkor vallási fanatizmusa, mikor minden második mondat arról szólt, ki, hogyan vigyázzon a lelkére és miként cselekedjen, hogy a Mennybe jusson. Az utóbbihoz az angyalok segítségével, mi is hozzá tudjuk tenni a javaslatainkat, hogy mi is a teendőd akkor, ha a Mennyországba szeretnél magadnak helyet foglalni!


1. Szeress! Elsősorban szeresd magadat, (mert ez az alapja minden más szeretetnek), szeresd a szeretteidet, a környezetedet (természetet, állatokat), az országodat (ha nem is vagy oda érte, mert pocsék a gazdaság, és nem egy Amerika, hogy a lehetőség hazájának hívjuk, de legalább tiszteld, mert nem maga a föld a bűnös, ha te esetleg nem kapsz munkát) és szeresd felebarátaidat vagyis magasztosan szólva mindenki mást. A buszon ülő idegesítő részeg hajléktalanokat, az orvosi rendelőben ülő csacsogó időseket, akik feltartják az orvost előtted és a boltban a sivító, hisztiző nevetlen gyermeket, akire nem szól a nemtörődöm anyja. Hiszen ugyanabból az anyagból gyúrtak minket, ők is emberek és minden élet számít és fontos, mert nem létezik értéktelen ember. Nagy kihívás lehet ez a számodra, de ha legalább egy héten egyszer félreteszed esetleges emberundoritiszedet és megpróbálod felfedezni, hogy a fentebb ecsetelt emberekbe, mégis mi olyan szerethető, akkor hidd el, erőteljesen megdobogtatod majd a Jó Isten szívét.

2. Légy önmagad! Most arra gondolsz, ez kinek jó rajtad kívül, hogy megérjen egy jegyet a Mennyekbe? Ha hiszed, ha nem, de mindenkinek! Mások azért fognak szeretni és tisztelni, mert önmagadat adod. De ami a legszebb, te is ezért fogod szeretni és tisztelni magadat! Ha önmagadat vagy, a saját utadat járod, felfedezed saját képességeidet és tudatában leszel annak, mi a célod, megtalálod a hivatásodat, hitedet és valami teljesen egyedi dolgot adhatsz magadnak és másoknak. Az angyaloknak és Istennek az a legnagyobb boldogság, ha te jól érzed magadat, mert az vagy, akinek teremtett, hiszen feladatokat is eszerint oszt neked. Nem ad olyan küldetést, amit ne tudnál megoldani. Találd meg, add önmagadat és teljesítsd be sorsodat! Fess és oszd meg lelkivilágodat másokkal, akiket örömmel töltenek meg a képeid vagy légy lelki terapeuta, aki spirituális úton próbál segíteni másoknak, esetleg lehetsz orvos és ments életeket vagy legyél az a vidám bolti eladó, aki egyedien áll a vásárlóhoz.

3. Legyen meg a napi jócselekedeted! Ha időd, energiád és kedved engedi, egy héten egyszer belevághatsz egy komolyabb segítségnyújtásba. Még csak nem is a pénztárcádat kell kinyitnod, bár ha mérhetetlenül gazdag vagy, netalántán megnyerted szombaton a 3 milliárdot, akkor azért elgondolkodhatsz azon is, nem fordítanál-e egy parányi összeget jótékony célokra. Tégy szívességet magadnak és lelkednek azzal, hogy önkéntes alapon segítesz másokon. Persze ne úgy fogd fel, mint egy üzletet, hogy na, ha te most Teréz Anya leszel, akkor Isten megjutalmaz. Csak is önzetlenül cselekedj! Ha van rá indíttatásod, akkor ossz ételt a szegényeknek egy segélyszervezetnél, vagy állj be egy napra az állatvédőkhöz segíteni, légy ideiglenes befogadó, de a környezetvédők is szívesen látnak téged, illetve még a kórházakban is keblükre ölelnek, ahol felvidíthatod a betegeket. Ám a hétköznapokban ennél csekélyebb segítségek is sokat érnek! Megsétáltathatod a szomszédod kutyáját, segíthetsz az időshölgynek leszállni a buszról vagy felviszed a csomagját a harmadik emeletre. Felesleges ruháidat nem kidobod, hanem segélyszervezetnek adod, vagy néha kirakod a maradék ételt a kóbor cicáknak és nem a szemétbe passzolod. Illetve meghallgathatod az ismerősöd panaszáradatát és ellátod néhány jó tanáccsal. Ezernyiféle képen lehet jót cselekedni!

3+1. Jézus tuti és örök tippje: Bánj és cselekedj úgy másokkal, ahogy azt szeretnéd, hogy veled bánjanak. Ez nem csak a közvetlen kapcsolataidra érvényes, hanem az élet minden más területén is alkalmazható. Ahol szeretetteljes vagy, ott szeretet kapsz, ahol megbocsátó és nagylelkű, ott majd neked is megbocsátanak és viszonozzák a kedvességedet. Persze ne vakon cselekedd, mert nem biztos, ha csak úgy adsz valakinek tízezer forintot, kapsz majd te is. Továbbá az sem biztos, hogy azt is el kell viselned, aki fájdalmat vagy bánatot okoz neked, mert majd az is kifizetődik. De egészséges és megfontolt kereteken belül használva ezt az okosságot, biztos jegyet ér a Mennyekbe!

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL