GASZTRO

Tejszínes-sajtos pecsenye

Szerző:
Szabó Anna
Van aki a fehér húsok elkészítéséhez használja szívesebben a tejszínt, mert túl zsírosnak-nehéznek gondolja a sertés, illetve vörös húsokat. Érdemes kipróbálni ezt az ínycsiklandó receptet. Kiváló kísérőnek bizonyul a tejszín a finom tarja mellett.

Tejszínes–sajtos pecsenye

Hozzávalók:
- 4 nagy szelet kicsontozott tarja
- 3 dl tejszín
- 5 dkg reszelt sajt
- késhegynyi őrölt szerecsendió
- őrölt fehér bors
- só



A tejszínt, a reszelt sajtot és a fűszereket összekeverjük. A gyengén kiklopfolt, sózott és tűzálló tálba tett hússzeletekre öntjük. A tálat lefedjük, és előmelegített, forró sütőben addig sütjük, amíg a hús puha nem lesz. (Ügyeljünk arra, hogy a sajt ne barnuljon meg, mert keserűvé válik. Ha a mártás elég már barnul, de a hús még nem elég puha, öntsünk rá egy kevés vizet, és fedő alatt pároljuk tovább.) Nagyon finom mellé a vajas párolt zöldség vagy a párolt gyümölcsköret.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL