LELKIPATIKA

Na és ha 40?

Szerző:
Szabó Anna
Sokan nehezen élik meg a negyvenedik szülinapjukat, de ha jobban belegondolunk, számos előnye van annak, hogy átléptük azt a bizonyos negyedik x-et. Persze teendőink is vannak, annak érdekében, hogy jól érezzük magunkat életünk eme szép időszakában is.

Miért jó egy 40 feletti nőnek?

Már valószínű nem építed olyan lázasan a karrieredet, nem jársz munka mellett nyelvet tanulni és főiskolára vagy képzésekre, most már lassíthatsz. Örülj, hogy olyan munkád van, amit szeretsz, de legalábbis elfogadhatónak tartasz. Számos év munkatapasztalata áll mögötted, úgyhogy talán már nem stresszelsz az új feladatoknál sem. Tudatában vagy annak, hogy odafigyeléssel és legjobb tudásod szerint végzed feladataidat, tehát nagyot nem hibázhatsz. És ha mégis, az sem olyan nagy gond, végül is emberek vagyunk.. Ha úgy érzed meg kell védened magad, meg teszed – csakis önmagadért. Persze intelligensen és kulturáltan.

 

Már talán kicsit nagyobbak a gyerekek és nem vagy otthon velük a nap 24 órájában, esetleg nem kell már rohannod a bölcsibe vagy az oviba értük munka után. Persze a gyerekek körül mindig van mit aggódni, de azért ne vidd túlzásba! Mivel már kialakult személyiség vagy, tudod, merre szeretnéd őket terelgetni és érzed a módját is ennek. Élvezd ki minden percét, hogy velük lehetsz, adhatsz nekik és ők is adnak neked. Ha kicsik a gyerekek, akkor fiatalítanak, ha nagyobbak, akkor meg rácsodálkoznak az emberek, hogy már ekkora gyermekeid vannak ilyen fiatalon.

Mert fiatal vagy és nőies...

Nem nézel úgy ki, mint 20 évesen, de ezt nem is várja el tőled senki. Ha jól érzed magad a bőrödben, akkor az látszik a kisugárzásodon is. És mikor érzed jól magad? Ha adsz magadnak is! Egészséges ételeket, mozgást és örömet. Örömforrás lehet egy-egy süti vagy csoki is, de csak akkor, ha nem gondolsz arra, hogy most másznak fel rád azok az alattomos kilók. Ha van egy kis felesleg rajtad és ez zavar téged, mozogj többet! Különben meg ráfoghatod a lelassult anyagcserére.

Legyen időd a párkapcsolatodra is

Már nem is emlékszel mikor töltöttetek kettesben egy estét, vagy akár egy-két órácskát? Akkor itt az ideje! Gondold át, mit csináltatok szívesen, amikor megismerkedtetek. Nagyokat sétáltatok, moziba jártatok vagy csak beültetek valahova egy kávéra és beszélgettetek? Ezt most is megtehetitek és kedvesed sem fog ellenkezni.


Magadra is legyen időd

Mivel töltötted a szabadidődet, amikor több volt belőle? Eljártatok a barátnőiddel tornázni, vagy olvastál, kézimunkáztál? Keress rá alkalmat! Ezt biztosítsd a párod részére is. Ha eljárt a haverokkal focizni vagy horgászni, menjen most is. Töltődjön ő is töltődj te is - meglátod, mennyivel egyszerűbbek lesznek úgy a hétköznapok, ha adtok magatoknak. 40 fölött is.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL