REJTÉLY-MISZTIKA

A Földönkívüli Országút - Tényleg létezik?

Szerző:
Szabó Anna
Az Amerikai Egyesült Államok Nevada államának területén található a 375-ös út. A 93-as és 6-os főútvonalak között húzódó mintegy 98 mérföld hosszúságú szakaszt 1996-ban Nevada állam Közlekedési Minisztériuma Földönkívüli Országútnak – Extraterrestrial Highway - minősítette.

Az 375-ös egy autós csárdától indul a 93-ason és egy Warm Springs nevű kisvárosnál torkollik a 6-os főútba és csak néhány órányira fekszik Las Vegastól. Különlegességét az adja, hogy a rajta keresztül kocsikázók többször is észleltek ún. ufó-jelenségeket. Az út közelében lakók pedig különféle fénygömböket, erős fényeket és egyéb furcsaságokat tapasztaltak az évek során. Miután a 375-öst 1996-ban átkeresztelték, az akkori kormányzó, Bob Miller, földönkívüli-barát elnevezésű útjelző táblákat helyeztetett ki, mindezt látványos és hivatalos avatási ceremónia keretein belül.

Létezik egy olyan teória is, miszerint az 51-es körzetben, ami nem esik messze a 375-östől, évtizedeken át különféle katonai kísérleteket folytatott az amerikai kormány. Többen állították, hogy földönkívülieket is tanulmányoztak ezen a területen, bizonyítani azonban ez idáig ezt még senkinek sem sikerült. Elég nagy titkolózás övezi máig a bázist, ami még inkább az összeesküvés-elméleteket gyártók malmára hajtja a vizet. Mindenesetre bármi is történt azon a területen, nagy valószínűséggel a 375-ös úton áthaladók és a körülötte élők ezeknek a kísérleteknek lehettek távoli szemtanúi.

A témára az amerikai filmipar is rárepült, gondoljunk a nagy sikerű X-akták filmsorozatra, vagy néhány nagysikerű filmre, a Star Trektől a Harmadik típusú találkozásokon át a Men in Black-ig.

Egy biztos, a 375-ös út mind a mai napig az ufó-imádók és a különféle paranormális jelenségekkel foglalkozók Mekkája.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL