PASISZEMMEL

Az a bizonyos első közös reggel - Pasiszemmel

Szerző:
Szabó Anna
Az első randevú izgalma, a második találkozás öröme és még talán az első együtt töltött éjszaka élménye is eltörpülhet az első közös reggel élménye mellett. Még mielőtt azonban egy női arc rémlene fel előttünk, gondoljuk csak végig, mi is jár a pasik eszében az ébredés alatt.

Habár nem egy Hollywood-i film dolgozza fel kisebb vagy nagyobb figyelemmel az első közös ébredést, azért nem árt összegezni a tapasztalatokat. Pláne, hogy nem csak a nők idegeskednek a sminkjük, a kócos hajuk és a reggeli lehelet miatt.

Azok a fránya zajok

Igaz, hogy a testünk biológiai folyamatait nem tudjuk kedvünk szerint szabályozni, nem tudunk nem aggódni az általunk „kibocsájtott" zajok miatt. Habár alvás közben nem nagyon foglalkozunk a külvilág zajaival, megesik, hogy éppen akkor ébredünk, amikor a párunk szellent egyet (legyen akár férfi vagy nő). A legjobb tanács az, ha nem is foglalkozunk az üggyel, még a vicc kedvéért sem. Egy alakuló, bimbózó kapcsolat kezdetén még nincs meg az a közös hangnem, amivel egy apróbb – vagy esetleg nagyobb – puki élményét megalázás nélkül meg tudnánk osztani a mellettünk fekvővel.

Van azonban egy másik zajforrás, ami nagyon is zavaró lehet. Ez pedig a horkolás. Orrforma és alvás ide vagy oda, mindenkivel megesik, hogy az éjszaka csöndjét egy-egy horkantással töri meg. Habár mi, férfiak is tisztában vagyunk vele, hogy horkolunk vagy sem, igyekszünk úgy fordulni, hogy a minimumra csökkentsük a zajkeltés esélyeit. Az, hogy a horkolás mennyire zavarja meg az éjszakai nyugalmat, persze nagyban függ attól is, hogy a partnerünk mennyire van hozzászokva a horkoláshoz.

Egy időben, egy helyen

Habár keveseknek jut eszébe, bizony elég zavaró lehet, hogy a két partner közel sem egy időben kel fel. Mit a teendő, ha a pasi még az igazak álmát alussza, de te már ébren vagy? A felébresztés semmiképpen nem egy kellemes dolog, kivéve, ha egy jó bögre kávéval párosul. Gondolj csak bele, a legszebb reggel mikét fogalmazódik meg az emberben: besüt a napfény, csicseregnek a madarak és finom kávé illat terjeng a lakásban. Ha pedig már úgyis hamarabb felkeltél, itt az alkalom, hogy kiöblítsd a szádat egy kis vízzel, esetleg meg is mosd a fogaidat. Vess egy pillantást a szemeidre is, hiszen a csipa senkinek sem áll jól. (Ez pedig egy olyan jó tanács, amit nem csak a férfitársadalom szívlelhet meg).

Reggeli az ágyban

Habár a romantikus filmek egyik alappillére, hogy a férfi a kellemes együtt töltött éjszaka után, csodálatos reggelivel lepi meg a partnerét, ez közel sem ennyire egyszerű. Nézzük csak a logikus oldalát: egy idegen lakásban, idegen konyhában elég nehéz megtalálni a serpenyőt, a tojást, plusz a többi kelléket. A legjobb módja, ha ébredés, és egy kis huncutkodás után együtt indultok ki a konyhába, ahol, ha kedve szottyan, az erősebb nem tagja is megcsillogtathatja a tudását. Nincs is annál jobb, mint nevetgélve, kellemesen elfogyasztani a közösen készített reggelit.

Közel a végjáték

Bizony minden reggel ugyanúgy végződik: egyszer csak bele kell kezdeni a napi rutinba. Legyen az borotválkozás, arckrémezés, sminkelés, hajmosás vagy öltözködés. Ilyenkor kerülhetnek elő azok az apró hibák, amelyek lehet, hogy zavarják a partnert. Főleg akkor, ha sietve kell elkészülni. Nem árt, ha ilyenkor vissza fogod egy kicsit magad, semmilyen reggeli kapkodás nem éri meg, hogy esetleg elveszíts egy esetleg tökéletes partnert. Nyugodj meg, add át egy percre a fürdőt és gondold csak át, mi is a fontosabb: a tökéletesen beállított frizura, vagy a boldog, mosollyal teli percek.

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL