SZEX, SZERELEM

A közösségi portálok befolyásolhatják a párkapcsolatot?

Szerző:
Szabó Anna
Ezzel a problémával még szüleink generációjának sem kellett megbirkóznia – ám annál nagyobb fejtörést okoz ez a mai fiataloknak. Számtalan veszély leselkedik a közösségi oldalak felhasználóira, többek között a párkapcsolataikra is. Sok felesleges vitától óvhatnánk meg magunkat, ha nem vennénk ezt olyan komolyan. Lássuk, melyek is ezek!

Sajnos hajlamosak vagyunk mindig másokhoz hasonlítani magunkat – különösen könnyű dolgunk van a közösségi portálok világában, amikor szinte bármelyik ismerősünket elérhetjük néhány másodperc alatt. Ezzel jár azonban kivédhetetlenül a konfliktus lehetősége is –„Miért nézegeted a volt barátnődet? Be is jelölted? Miért?". Persze egy ismerősnek való jelölés vagy felvétel magában még semmit nem jelent, mégis sokunkban nyugtalanságot kelt, ha ilyesmi történik a párunkkal. Főleg ha hosszú percekig tanulmányozza vagy esetleg még kedveli is néhány fényképét az egykori szerelmének. Ekkor már többé-kevésbé joggal érezheted magad megbántva, hiszen ezzel azt is érezheti az ex, hogy újra nyeregben van, és a párod még mindig nem tudta őt elfelejteni. Ezt finoman jelezheted neki, de semmiképp se vond felelősségre miatta, amíg konkrét gyanút nem fogsz a félrelépésre, hiszen barátok még így is lehetnek.

Féltékenység a közösségi portálok miatt

Sajnos van, hogy nem tudunk megálljt parancsolni magunknak, és szemrebbenés nélkül olvassuk el partnerünk üzeneteit a háta mögött – pedig ezzel csak rosszat tehetünk maguknak és párunknak is egyaránt. Ha találnánk valami félreérthetőt, és megemlítenénk neki jogtalanul, mert túlreagáltuk, elbuknánk a bizalmát. Ám ha esetleg máshonnan is van sejtésed, hogy talán mégis félrekacsintgat, jobb, ha leülsz vele őszintén megbeszélni. Az emberek általában nem hagynak egyértelmű jeleket olyan felületeken, amelyekhez hozzáférhet a párjuk – ezek az oldalak is ilyenek.

A lájkok korát éljük...

Sokszor azon is képesek lehetünk megsértődni, ha párunk egy ellenkező nemű képét kedveli, pedig ez alapból nem gond, hiszen nincs köztük semmi, nem véletlenül van velünk a partnerünk, és nem vele. Ám ha ehhez társul, hogy nekünk például nem válaszol üzenetben, vagy nem a mi képünket „tetszikelte" előbb, máris elkészült az összezördülés táptalaja. Ez a túlzott féltékenység annak köszönhető, hogy te sem tudod magadban hova tenni az oldal funkcióit, hiszen attól, hogy ráklikkelt egy képre, még egyáltalán nem biztos, hogy mögöttes szándékai lennének.

Nézeteltérés alakulhat ki a párkapcsolati státuszokból is

Amikor hivatalosan is párkapcsolatot kezdünk valakivel, napjainkban első dolog megosztani ezt ismerőseinkkel. De mi történik akkor, ha párunk ezt nem akarja valamilyen okból kifolyólag? Első gondolatunk lehet, hogy titkolózik, esetleg nem akar felvállalni minket, pedig lehet, hogy csak nem akarja kiteregetni az életét, ami bizony egy bölcs döntés. Ameddig az utcán, baráti körében, családjánál büszkén vállal minket, addig semmiképp se erőszakoskodjunk egy kapcsolati státusz miatt.

Rengeteg kapcsolat megy tönkre az ilyen és ehhez hasonló problémák miatt, pedig rendkívül egyszerűen meg lehetne oldani, de csak akkor, ha igazán szeretitek és tisztelitek a másikat. Amennyiben ez a jelenség érzékenyen érinti az egyik felet, töröljétek le magatokat az összes közösségi oldalról! Higgyétek el, sokkal jobb lesz a párkapcsolat felesleges idegeskedés nélkül! Vagy, ha mindenképp ragaszkodtok az oldalakhoz ismerősökkel, rokonokkal való kapcsolattartás céljából, és maradéktalanul megbíztok a másikban, adjátok meg egymásnak a jelszavatokat – ezzel is erősítve a köztetek lévő bizalmat.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL