SZÉPSÉG

Kecsketej a szépségápolásban

Szerző:
Szabó Anna
A tej köztudottan jótékony hatással van a bőrre, hiszen Kleopátra sem véletlenül alkalmazta a tejes fürdőt szépsége megóvásának érdekében. Egyre több kimondottan kecsketejes terméket látni a drogériák polcain, de vajon miért lett ennyire népszerű ez az összetevő?

A természetes hozzávalókból készült kozmetikumok korát éljük, és ennek köszönhetően számtalan olyan alapanyag került be a szépségiparba, amelyet már évszázadok, de akár évezredek óta használnak. A kecsketej is így jelent meg, és rengetegen esküsznek rá, ugyanis ez is egy csodaszer a sok közül, mely rengeteg probléma megoldásában segítséget nyújthat. Nem csak a konyhában jó alternatíva a tehéntej helyett, de a fürdőszobában is szükség van a rá a mesterséges anyagokkal szemben vagy mellett. Lássuk, hogy mi mindent tud a kecsketej!

Sejtvédő hatása van: egyrészt óvja a bőrt a külső, káros hatásoktól, például a cigarettafüst vagy a városi szennyezett levegő, másrészt pedig a sejtek öregedését is lassítja, segít a bőr rugalmasságának megőrzésében. Emellett gyulladáscsökkentő hatású, így jótékonyan hat a pattanásos bőrre, leviszi a pirosodást, és segít a problémák megoldásában. Enyhén hámlaszt, aminek köszönhetően a bőr frissebb, egészségesebb kinézetű lesz a használata után.

Nem csak pattanások, de ekcémás bőr esetén is ajánlott az alkalmazása, ugyanis segít az ekcémás foltok visszahúzódásában, ebből következik, hogy nem csak a problémás, de az érzékeny bőr védelmét és ápolását is segíti. Könnyen felszívódik, hamar eljut a bőr mélyebb rétegeibe is, és kiegyenlíti a bőr pH értékét, mivel a benne rejlő ásványi anyagok hasonlóak a bőrünkben lévőkkel. Ha mindez nem elég, akkor még a bőr kiszáradásának megelőzésben, vagy a száraz bőr javításában is remekül közreműködik.

Szappanok, testápolók, arckrémek, kézkrémek, tusfürdők, és még számtalan más fajta termék létezik, amelyben kecsketej van, így mindenki megtalálhatja azt, amelyikre szüksége lehet, ha az eddig felsorolt problémák közül küzd valamelyikkel, és még nem talált rá megoldást!

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL