KÖZÉRZET

Elő a takargatnivalókkal! 3. rész

Szerző:
Szabó Anna
A kellemetlen szájszag, a higiéniás okokon kívül számos betegségre utalhat. Ilyen lehet a fogínygyulladás, a fogszuvasodás, az anyagcsere-betegségek.

A gyomor, valamint nyelőcső panaszai, a cukorbetegség vagy a koponya melléküregeinek gyulladása, de idegeskedés, stressz is okozhatja eme kellemetlen tüneteket.
A korábbinál erősebben jelentkező tünet esetén ajánlott orvoshoz fordulni.


Honnan tudod, hogy ez az?
A szájból jövő kellemetlen szag, rossz szájíz.

Ha súlyosabbra fordul a dolog:
Mindenképp kérjünk segítséget szakembertől. A fogorvosi vizsgálat során gyorsan kiderül, hogy a nem megfelelő szájápolás áll a háttérben, vagy esetleg más egészségügyi probléma okozza a panaszt.


Hogyan védekezz ellene?
Átmeneti megoldásként segíthet a legalább napi kétszeri fogmosás fluoridtartalmú fogkrémmel, majd egy fogásznál tett látogatás, aki eltávolíthatja a fogkövet, lepolírozza a fogakat, megszünteti a fogakon keletkezett réseket. A fogszuvasodás, fogínygyulladás kezelésével is megszüntetheti a szájszagot. Ha azonban a tünetek továbbra is fennállnak, a háziorvos felkeresése is javasolt.

A kellemetlen szájszag és szájíz gyomorproblémára is utalhat.

Házi megoldás:

Garantáltan hatásos és gyors módszer, ha naponta háromszor zsályateával öblíti ki a száját. Leheletfrissítők, szájvizek, mentolos, cukormentes cukorkák és cukormentes rágógumik gyakori használatával is megakadályozhatja a kellemetlen tünet kialakulását.




Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL