SZÉPSÉG

Győzd le a mitesszereket!

Szerző:
Szabó Anna
Az arcápolás örök megoldatlan kérdésnek számít egy nő életében. Mit tehetsz akkor, ha mitesszerek vannak a bőrödön? Tartsd be az alapvető arcápolási rutin lépéseit, és megszűnhet a problémád.

A mitesszerek a pattanások előjelei lehetnek, és a faggyúmirigyek rendellenes működésére utalnak. Ennek a túlműködésnek hormonális okai is lehetnek, származhatnak az életviteledből, de a helytelen bőrápoló termékek vagy a nem megfelelő sminktermékek használata is bűnös lehet. Első lépésként tehát ki kell derítened, hogy mi okozza a kis fekete pöttyök jelenlétét.

A belső vagy külső okok feltárása után érdemes változtatnod a problémát okozó dolgokon. Kérj tanácsot szakértőtől, hiszen egy kozmetikus meg tudja neked mondani, hogy megfelelő termékeket használsz-e, de egy bőrgyógyász tanácsainak meghallgatása sem utolsó ötlet. Ha úgy érzed, hogy tudod, mik az okok, akkor változtass! Emellett fontos betartani az arcápolás alapvető lépéseit, és érdemes rászánnod pár plusz percet erre a napi rutinra, mert a bőröd 100%-ban meg fogja hálálni.

Reggelente, mielőtt sminkelsz, tisztítsd meg a bőrödet, majd töröld át tonikkal, hiszen az éjszaka folyamán sok „piszok" kerül rá, ugyanis alvás közben is működnek a faggyúmirigyek. Ehhez érdemes valamilyen felhabosítható tisztítót használnod, és olyan tonikot vagy micellás vizet, amely nem tartalmaz színezéket vagy illatanyagot, mert ezek mind megterhelik a bőrödet.

A tisztításon kívül heti egy alkalommal arcradírt is használj, mert az elhalt hámsejtek eltávolítása fontos. Nem szép látvány a cserepes bőr, így a radírozás is fontos. Azonban ami ennél is fontosabb: a hidratálás! Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a bőr megfelelő vízellátása a legfontosabb dolog az arcápolás terén. Ehhez egyrészt megfelelő mennyiségű folyadékot kell fogyasztani, illetve érdemes egy napközbeni hidratáló krémet felkenni a reggeli tisztítás után.

A mitesszerek nyomkodása nem túl jó ötlet, hiszen ahol eddig mitesszer volt, ott nagy valószínűséggel pattanás fog kialakulni, ami talán rosszabb esztétikai szempontból. A bőrhibák elrejtéséhez használj olyan sminktermékeket, amelyek alatt tud lélegezni a bőröd. Nem szabad minden nap egy teljes vakolatot magadra kenned, mert bár elrejti a hibákat, de hosszú távon több károd lesz belőle, mint hasznod.

A smink viselése mellett a smink eltávolítása az utolsó, és szintén kihagyhatatlan lépés. Nem szabad sminkben aludni! Bármennyire is fáradt vagy, muszáj azt a pár percet rászánnod a sminked lemosására. Nem csak a festék, de az egész napos kosz is az arcodon van, amit el kell távolítani. A sminklemosó használata után töröld át a bőrödet a reggel is használt lemosóval vagy tonikkal, majd kend be arcodat egy éjszakai krémmel. Az éjszakai krémek általában sokkal sűrűbb, intenzívebb hatású termékek, mint a könnyű nappali kencék.

Plusz egy tipp, hogyha SOS segítségre van szükséged, akkor érdemes a drogériákból mitesszer eltávolító tapaszt beszerezned, ami például egy randi előtt szépen ki tudja tisztítani a mitesszereidet. Azonban fontos tudnod, hogy ez csak felületi kezelés, hatása rövidtávú és nem oldja meg az alapvető problémát!

Ha rendszeresen tisztítod és ápolod a bőrödet a megfelelő termékekkel, és igyekszel megfejteni a mi lehet az oka a mitesszereidnek, és aszerint cselekszel, akkor hamarosan változást tapasztalhatsz.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL