GASZTRO

Pusztapörkölt

Szerző:
Szabó Anna
Az összes pörkölt kreációt a magyar gasztronómia legkiválóbb ételeihez sorolnám, így a Pusztapörköltet is. Mindig megállják a helyüket, bármilyen asztalra kerüljenek. Finomak és laktatóak. 

Pusztapörkölt

Hozzávalók:
- 1,60 kg marhalábszár
- 250 g zsír
- 400 g tisztított vöröshagyma
- 2 kg tisztított burgonya
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db csemege húsos paprika
- 3 db csemege paradicsom
- ½ cs metélőhagyma
- 1 liter csontlé
- só
- fűszerpaprika
- őrölt köménymag

A megmosott marhalábszárt nagyobb kockákra vágjuk. Megfelelő nagyságú lábasban a finomra vágott vöröshagymát zsíron megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az őrölt köményt. Megszórjuk fűszerpaprikával, kevés csontlével felengedjük, majd zsírjára visszapirítjuk. Beletesszük a pörköltnek összevágott marhalábszárat, sózzuk, időnként megkeverjük, addig pirítjuk, amíg a levét elfőtte, kevés csontlével felengedve, fedő alatt, nyílt lángon tovább pörköljük. Amikor a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a cikkekre vágott csemege paprikát, csípős paprikát, paradicsomot és a megmosott , hasábokra vágott burgonyát. Kb. 15-20 percig dinszteljük, ezután kevés csontlével felengedjük, és fedő alatt készre főzzük. Tipp: A pörköltet készíthetjük bográcsban, nyílt láng felett is. Ízesítése nagyon fontos, kissé csípős ízűnek kell lennie.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL