LELKIPATIKA

Mit tegyél, ha felébred az anyai ösztön, de az apai nem?

Szerző:
Szabó Anna
A mai világban egyre jobban kitolódik a gyermekvállalás. Ennek oka nem csak az, hogy vágyunk a karrierre, vagy csak szeretnénk mindent megteremteni magunknak, mielőtt a gyermekáldás beköszönt, hanem az is hogy a nők és a férfiak is egyre jobban szeretik és vágynak a szabadságuk megőrzésére. A nőkben persze felébred az anyai ösztön, de mit tehet, ha a párja nem szeretne családot?

Fontos, hogy mindig tudd, mi az, amire az adott életszakaszban szükséged van, mikor mit szeretnél elérni, és ha eljutsz arra a pontra, hogy gyermeket szeretnél, a pároddal ezt nyíltan és őszintén beszéld is meg. Ha ő erre még nem áll készen, akkor mérlegelj és döntsd el, hogy érdemes-e várni, hogy megkomolyodjon. Persze ha észérvekkel alátámasztja, hogy miért várjatok még, azzal nincs semmi baj, de ha már több tíz évet együtt töltöttetek és még mindig csak annyi a válasz, hogy „jaj, még ráérünk", akkor kezdj el gondolkodni, hogy megéri-e várni és vajon tényleg lesz-e olyan időpont, amikor belevág. Ilyenkor érdemes egy számodra is még elfogadható intervallumot megadni, és addig türelmesen várni, de ha nem történik semmi, el kell gondolkodnod, hogy mi a fontosabb: a gyermek vagy a Társ maga. Mindent te magad döntesz el, az életed döntések sorozata, nincs olyan hogy jó vagy rossz döntés, csak a „te" döntésed van. Az, hogy az adott lelkiállapotodban mi felelt meg legjobban az igényeidnek.

 

A legfontosabb: mit mond a belső hang?

Ő már sokkal előbb tisztában van vele, hogy alakulhatnak a dolgok, figyelmeztet is, de lehet, hogy nem veszel tudomást, vagy nem akarod elhinni, amit az ösztönöd súg. De mindig rájössz, hogy a gondolat, ami benned motoszkált, hetek, hónapok netán évekkel korábban, hallgatni kellett volna rá? Miért van az, hogy mégis csak legyintesz és folytatod tovább az adott utat, ahelyett, hogy elkanyarodtál volna, mikor az érzékeid jeleztek? Nagyon egyszerű a válasz: mert hinni akarsz valamiben, valakiben, és a sors azt akarja, hogy tanulj, fejlődj, tapasztalj.

Mindaddig, amíg nem ér vele kapcsolatban csalódás, csakis egyenesen fogsz menni. De ha mégis meg akarod magad győzni, hogy a belső hang az igaz, vegyél elő egy papírt, tollat. Hosszában húzz egy vonalat középre, majd egyik oldalra írd fel az okokat, amiért egyenesen akarsz tovább menni, a másikra pedig azt, hogy miért kellene lekanyarodni - használd a lapot, mint egy mérleget. Amelyik kehelyben nagyobb a „súly" azt kell választanod. Ha még ezek után is meggyőzöd magad az ellenkezőjéről, akkor még nem tapasztaltál meg mindent az adott helyzettel kapcsolatban, még nem vagy kész rá, hogy tovább lépj. A mérlegnek tehát két nyelve van, az egyikben egy családot szeretnél, de abban a párod nem biztos, hogy jelen lesz, a másikban a szerető Társad van gyermek nélkül. Csak te döntheted el, hogy merre billenjen a mérleg.

Mérlegelj és dönts!

Fontos, hogy soha ne érezd úgy, hogy elfecsérelted valamire az idődet, vagy kifutsz az időből. Mindennek oka van az életedben, bár lehet, hogy a darabkák még nem kerülnek egyből a helyükre, de egyszer mindent meg fogsz érteni. A lényeg, hogy mindig mérlegelj, és dönts! Mi lenne neked a legjobb, mit szeretnél? Amikor ezt meg tudod fogalmazni, azt is tudni fogod, hogyan valósítsd meg. Tudod, amit az Univerzumtól kérsz, az megadatik, csak pontosan kell kérned!

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL