GASZTRO

Paradicsomleves

Szerző:
Szabó Anna
Igen, a jól ismert, gyermekkorunk betűtésztás levese ez! És nem afféle modern, forróvízben előállítható paradicsom granulátummal készül, hanem úgy, ahogy még anyáink is tanulták: igazi zöldségfélékkel, sertészsírral és rántással!
Paradicsomleves

Hozzávalók:

- 600g sűrített paradicsom
- 100g sertészsír
- 100g finomliszt
- 500g póréhagyma
- 100g zellergumó
- 3 liter csontlé vagy húsleves
- 50 g teavaj
- 50g kristálycukor
- ½ csomó zeller zöldje
- frissen őrölt fehér bors, asztali só

Elkészítése:
A sertészsírt felolvasztjuk, és a liszt hozzáadásával zsemleszínű rántást készítünk. A karikára vágott póréhagymát, a zellert és a zeller zöldjét hozzáadjuk. Amikor a rántásunk kezd zsemleszínű lenni, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot. Csontlével vagy húslevessel felengedjük. Sóval, kristálycukorral, és őrölt fehér borssal ízesítjük. Habverővel jól elkeverjük, kiforraljuk, majd finom szőrszitán átszűrjük. Forrón tálaljuk; tetejére apró vajdarabokat teszünk. Betétnek párolt rizst, kiskocka- vagy betűtésztát ajánlunk.
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL