REJTÉLY-MISZTIKA

A fehér halál - A titokzatos kislány esete

Szerző:
Szabó Anna
Egy gyermek fiatal lelke annyi fájdalmat, csalódást rejthet magában. Sokszor szüleik nem is veszik őket komolyan, pedig az érzelmek sokkal szélesebb skáláját képes átélni egy apró szív, egy még sértetlennek hitt öntudat. A hátborzongató történet kegyetlen „hőse", egy mexikói kislány.

A mendemondának két különböző háttértörténete ismeretes, de a ránk, olvasókra vonatkozó, jelenbeli része egy és ugyanaz. Természetesen, elkerülhetetlen halál. Sajnos a netes oldalak többségén elbagatellizált változata lelhető fel, az egyébként valós eseményeken alapuló sztorinak, mely gyakorlatilag egy szokásos, unalmas körlevélként jelenik meg.

Komolyra fordítva a szót, az ismertebb történetet szeretném feltárni, amiben egy 7 év körüli lány súlyos depresszióba zuhan. Ilyen fiatalon elég ritka esetnek számít a fájdalmaktól és gyötrődéstől való túltelítettség, mégis előfordul a mai napig. Önmagát emésztő alanyunk meggyűlöli az életet, nem leli benne a boldogságot, minden napját az álmomba zuhanás vágya tölti ki. Egy percnyi feledés, amikor beledőlhet az érzelmektől mentes éjszakába. A kegyetlen nappalok kaján napsugarait egyre nehezebben viselte a megszűnésért áhítozó, csonka elme. A gondolati síkon rostokoló ötlet addig erősödött a kislány fejében, míg végül konkrét tetté nőtte ki magát. A gyermek, édesapja övét érezte a legmegfelelőbbnek rövid élete utolsó csomójának alapanyagaként. Felállt egy székre, hogy elérje a szobája plafonján átívelő gerendát és rákötözte a fekete bőrcsíkot. Nyakára hurkolta a szabadon lógó véget, majd egy ollóval felvágta ereit és a két combját.

Ironikus, hogy utolsó mosolyát saját elmúlásának szánta. Anyja talált rá, ahogy vérben forgó, üveges tekintettel az ajtóra bámul. Még csepegett belőle a vér egyenletes, finom ritmust dobolva a padlón. A szem megrebbent, elfeketedett és telibe a nő tekintetébe fúrta magát, akit pár perccel ezelőtt még mamának szólított. Gyűlölet, megvetés áradt a halott szempárból, elszánt vadság.

A család összes tagját, aki tudott az öngyilkosságról, szétszakadt combokkal, vérbe fagyva találták a ház padlóján halomba rakva. A lány, vagyis ami maradt belőle, emlékének utolsó darabkáit is törölni kívánta az élők tudatából. Ő nem volt, most sincs és soha nem is lesz, mert ő így akarja.

A legenda számomra értelmetlenné válik a lány, mai napig tartó kísértése miatt, hiszen lelke minden áron maga mögött akarta hagyni az életet, mégis itt „járkál" közöttünk. Lehetséges, hogy mégsem rejt megnyugvást a halál? Mégis jobb élni ameddig tehetjük? Esetleg aki túl korán, önhibája végett kerül a holtak közé, más elbánásban részesül? Igazán égető kérdések, de a válaszokat azt hiszem, senki nem tudja pontosan, és sajnos a fent leírt mítosz sem tér ki rájuk.

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL