GASZTRO

Csokoládé soufflé, vagy csokifelfújt

Szerző:
Szabó Anna
Kifejezetten ajánljuk egy gyertyafényes vacsora desszertjeként. Tálaláskor ne felejtsd el tejszínhabbal díszíteni és friss, lehetőleg izgató, piros gyümölcsöket szórni mellé!

Csokoládé soufflé - vagy csokifelfújt

Hozzávalók:
- 25 g vaj
- 10 dkg cukor
- 20 dkg keserű csokoládé (ízlés szerint lehet próbálgatni a különféle csokoládékat mixelve. (pl. 17 dkg Lindt 85% cacao, 3 dkg 70 %-os félédes Manner)
- 6 tojás sárgája
- 7 tojás fehérje
2 evőkanál főzőtejszín
2 teáskanál instant kávé
3 evőkanál narancslikőr
- csipetnyi só
- két evőkanál cukor (lisztezés helyett a forma aljára)

(kb. 6 személyre elegendő a tészta)


Elkészítése:
Az összeválogatott csokidarabkákat gőz fölött olvasztd fel, majd hagyd kihűlni. A 6 tojássárgáját cukorral, sóval verd fel, majd keverd hozzá a kihűlt csokimasszát. Az elkészített instant kávét tejszínnel és likőrrel és a lehűlt csokikrémmel keverd össze. A 7 tojásfehérjét verd kemény habbá, és óvatosan keverd hozzá a masszát. Keverés közben vigyázz arra, hogy a felvert tojásfehérje ne törjön össze!

Legjobb, ha van kifejezetten csokifelfújthoz kapható formád otthon. Ezeket a kis edénykéket vajazd ki, és hintsd meg kristálycukorral, majd töltsd beléjük a kész tésztát. Kb. 15-18 percig süsd 180 fokos előmelegített sütőben. Ahhoz, hogy a közepe folyós maradjon, rövidebb ideig tanácsos sütni.

 

 



 




Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL