SZÉPSÉG

Kényeztetés luxuskivitelben - otthon!

Szerző:
Szabó Anna
A legnagyobb és legélvezetesebb luxus az, amikor önmagunkat kényeztetjük, de sajnos nem mindig egyszerű több órára bemenekülni egy szépségszalonba. Ezért megmutatjuk, hogyan tudod a saját otthonod kényelmében stílusosan szebbé tenni magad.
A legtöbb nő kívánságlistáján előkelő helyen szerepel egy szépségszalon felkeresése, de ez általában vagy idő, vagy pénz (vagy mindkettő) hiányában sokáig csak álom marad. De addig is jelölj ki magadnak egy órát, amikor otthon kényeztetheted magad.

Az alábbi ötlépéses ápoló program különösen előnyös azok számára, akiknek dehidratált vagy cellulitiszes a bőrük. Emellett garantáltan nyugodtabbnak és elégedettebbnek fogod érezni magad, és a bőröd is sokkal puhább, simább lesz.


Első lépés: Radírozás

Nedves kézzel, körkörös mozdulatokkal dörzsölj végig a testeden száraz bőrre kifejlesztett hidratáló testradírt. Ismét vizezd be a kezed, és alaposan masszírozd be a testradírt a bőrödbe – a mutatóujjad és a hüvelykujjad segítségével csípd össze a bőrt, és felfelé irányuló mozdulatokkal masszírozd magad. Különösen alaposan masszírozd meg a csípődet, a combjaidat, a fenekedet és a hasadat.


Mindig a talpadtól felfelé és a karjaidtól befelé, a szíved felé haladj. A hasadat az óra járásával ellentétes irányú körkörös mozdulatokkal masszírozd. A masszírozást 5-7 percen keresztül folytasd, amíg a testradír majdnem teljesen eltűnik. Ha végeztél, alaposan mosd le a testedet, hogy a radír minden nyoma eltűnjön.


Második lépés: Fürdés

Válassz valamilyen testápoló terméket, például narancsbőr elleni testpakolást, feszesítő pakolást, vagy akár csak gazdag hidratáló testápolót. A fent leírt masszírozó technikával kend a testedre a terméket. Hagyd fent 10 percig. Ezalatt kenj mélyhidratáló lábkrémet a lábfejedre, valamint arcpakolást az arcodra. Ölts magadra egy köntöst, és pihenj egy kicsit. Ha még kellemesebb hangulatot szeretnél, gyújts gyertyákat, és hallgass lágy zenét.


Ezután 10 percre merülj egy kád meleg vízbe. A vízhez hozzáadhatsz valamilyen fürdőolajat – a levendula, az ilang-ilang és a kamilla például nagyszerű, hiszen nyugtató hatásúak. A fürdőkádban fekve próbálj mélyeket lélegezni, hogy stresszmentesítsd a testedet és a lelkedet. Vegyél nagy levegőt az orrodon keresztül, miközben elszámolsz négyig, majd a szádon keresztül fújd ki a levegőt, és közben szintén számolj el négyig. Eközben végig koncentrálj a rekeszizmodra, ami fel-le mozog légzéskor. Ezután mentálisan vizsgáld végig a testedet, és keress olyan helyeket, ahol nagyon felgyűlt a feszültség. Légzéskor gondolj arra, hogy áttisztítod ezeket a helyeket, amíg a feszültség el nem múlik. Amikor végeztél, tusolj le, és töröld magad szárazra.



Harmadik lépés: Ápolás

Használj olyan terméket, amelyet a bőrön lehet hagyni, mint például vízvisszatartás elleni gélt vagy narancsbőr elleni krémet. Ha száraz a bőröd, akkor a korábbiakhoz hasonlóan masszírozd végig a testedet, ha pedig a narancsbőrt szeretnéd enyhíteni, akkor csak a problémás részeket masszírozd meg.



Negyedik lépés: Hidratálás

Miután az előző terméket felszívta a bőröd, kend végig a testedet hidratáló vagy feszesítő testápolóval.



Ötödik lépés: Arcápolás

Ha végeztél a testápolással, alaposan mosd meg a kezed, és arcápoló szérummal, olajjal vagy hidratálóval masszírozd meg az arcodat 5 percen keresztül, hogy a bőr vérkeringése felélénküljön. A gyűrűsujjaddal végezz körkörös mozdulatokat a két szemöldököd között, az orrod fölött. Ezután haladj a halántékod irányába, az orrcimpáid felé, az állad közepe felé, a szád széle felé, majd vissza a halántékodhoz. Ezt 3-5 alkalommal ismételd meg.


Ez az ápolási program bármikor elvégezhető, de az a legjobb, ha az esti órákban végzed, és aztán korán lefekszel, hogy a hatás a lehető legjobb legyen.



Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL