DIVAT

Virágos kedvedben

Szerző:
Szabó Anna
Mintha idén kimaradna a tél... Csicseregnek a madarak és rügyeznek a fák, mintha máris tavasz lenne. A kifutók is virágokban úsznak. A tavasz olyan hevesen próbál utat törni magának, hogy a divatvilágot máris elsöpörte annak illatozó tobzódása.

Alexander McQueen
Az érzékek birodalmába csábít a híres fiatal tervező. Kreációi nem éppen mindennapi viseletre készültek, ám annál látványosabbak. McQueen a lila és a mályva árnyalatait használta fel alapszínekként.




Virágai:
ibolya, liliom, rózsa, orgona, harangvirág




Anna Sui

Érdekes kontraszt figyelhető meg Anna Sui kollekciójában. Szexis, nagyvilági, igéző vörös rózsákkal mintázott, és a vidéki erdőn-mezőn kószáló szűzies lánykákra emlékeztető ruhákba bújtatta modelljeit. Egyszerre pajzán, mégis kislányos, rendkívül izgalmas megjelenést alkotott.


Virágai: rózsa, „népviselet virágminta”, cseresznye


Ben de Lisi

Mintha zümmögő méhecskék szemével néznénk ruhái mintáit. Az összetett szem apró sokszögei és a szivárvány színeiben pompázó tavaszi-nyári színek játéka jellemzi darabjait.




Virágai:
aranyeső, jázmin, kaleidoszkópon keresztül látszó jégvirág és nagy szirmú, narancs sárga gerbera, és a tavaszi mező legtarkább virágai

 



Carolina Herrera

Japán rózsaszínben tündöklő cseresznyefái jutnak eszünkbe ha megnézzük Carolina Herrera modelljeit.



Virágai:
japán cseresznyefa virágja, krizantén, stilizált virágminta




Salvatore Ferragamo
A hóvirág után az első tavasszal nyíló virágot, a crocust, és a frissen zöldellő leveleket sem felejtette el megjeleníteni a ragyogó tervező. Néhány modelljén egzotikus pálmalevelek jelennek meg - az afrikai szafari viseletere emlékeztetve, - melyet türkizkék kiegészítővel bolondított meg.


Virágai: epervirág, sárga crocus (kikeriscs)


KENZO
Érdemes még megemlítenünk Kenzo-t is, hiszen őt sem hagyta hidegen a tavaszi zsongás. Felvonultatott kollekciójában szintén megtalálható a rózsa és a különféle színekben játsszó festmény-szerű virágos rét.





Virágai:
rózsa





Valentino
Valentino legújabb ruhakölteményei finom, csipke anyagokba varrt ibolyák, a napsárga nárciszok színeiben tündökölnek. Egy határozott komplementer pár, a sárga és a lila, csodálatosan erősítik egymást. A fodrok, csipkék, lágy selymek gyönyörű teret varázsolnak a tavasz talán legszebb virágainak. Egyszínű ruháihoz arany rózsakitűzőket használ, és rózsamintás szövést alkalmaz a szexis csipkeblúzon.




Virágai:
ibolya,
árvácska, margaréta rózsa

 



Yves Saint Laurent és az ibolyák

A „vén róka” még a kifutó padlóját is virágba öltöztette: egy valóságos ibolya mezőt telepített a padlóra. Így volt igazán stílszerű az a divatbemutató melyen csodálatos lila, mályva, fehér „virágoskertjét” bemutatta a közönségnek.





Virágai:
ibolya, fehér szirmú réti virágok


 



Képek: Vogue.co.uk


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL