GASZTRO

Kiskosaras finomság

Szerző:
Szabó Anna
Nem is hinnéd, hogy egy ilyen apróság ennyire finom lehet, és az elkészítése is egyszerű! Húsvét közeledtével ideális vendégváró falatkának!

 

Hozzávalók:

A tésztához: 35 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
3 tojás sárgája
3 kanál tejföl


Töltelék:

3 tojás fehérje
15 dkg porcukor
7,5 dkg darált dió
7, 5 dkg darált mák
baracklekvár, meggylekvár


Elkészítés:

A tésztához a vajat a liszttel összemorzsoljuk és hozzáadjuk a további hozzávalókat. Ha a tészta összeállt kis fém kosár alakú formákba nyomkodjuk, úgy, hogy először csípünk egy kicsit a tésztából, gombócot formálunk belőle, és a formába nyomkodjuk úgy, hogy felvegye az alakját. (ezzel a tésztamennyiséggel kb. 40- 50 kis formát ki lehet tölteni)

A tojás fehérjét kemény, fényes habbá verjük a porcukorral. Ezt kettéosztjuk, és az egyik felébe rakjuk a diót, a másik felébe pedig a mákot.

A tésztával kinyomkodott kosárkákba rakjuk először egy pici kanál lekvárt, (baracklekvár kell a dióshoz, meggylekvár a mákoshoz) és a lekvárra rakjuk a tölteléket. Minden kosárkánál ezt megcsináljuk, és előmelegített sütőben sütjük. Látszik a tetején, hogy ha már barnul a tészta, akkor készen is van. Ha már kicsit hűlt, egyszerűen meg kell kocogtatni a forma alját, és szépen kijön belőle a süti.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL