REJTÉLY-MISZTIKA

Eltűnés vagy időutazás? Rejtélyes eset az Urál hegységben

Szerző:
Szabó Anna
Alig pár hónapja különös és egyelőre teljesen megmagyarázhatatlan eseményeket tapasztaltak az Urál hegységben. Több turistacsoportnak is nyoma veszett, miután azok útnak indultak. A csoport váltig állította, hogy nem tért le a jól ismert útvonalról, végig a kijelölt turistajelzéseket követték, mégis, addig teljesen ismeretlen vadonba keveredtek.

A történtekről a Taganaj Nemzeti Park munkatársai számoltak be. Néhány hét leforgása alatt többször is előfordult, hogy az elindult túrázók nem érkeztek vissza. Miután észlelték a bajt, kutatócsoportokat indítottak az eltűntek után, akikre viszont csak hosszú napok elteltével sikerült rábukkanni.

A turisták elmondása szerint nem tértek le a kijelölt útvonalról, a jelzéseket követték, ám egyszer csak az addig ismerős táj eltűnt, minden jelzéssel, ismert tereptárgyakkal és tájékozódási pontokkal együtt. Egy általuk addig teljesen ismeretlen vidékre tévedtek, ahol több órán át bolyongtak, míg nem bele nem futottak az utánuk küldött kutató csoportba.

Legfurcsább részlete a történetnek, hogy míg a turisták bizonygatták, hogy csak néhány óráig kóvályogtak a vadonban, addig a kutatók holt biztosak benne, hogy napokba telt, amíg rájuk akadtak. Ráadásul az esetek többségében több tucat kilométerre az indulási pontjuktól, amit gyalog igazán nehezen lehetett volna megtenni ennyi idő alatt. A Direct Press hírportál állítása szerint ezt sikerült is bebizonyítani, hiszen a turisták karóráján szereplő dátum nem egyezett a naptári dátummal. Az esetet azóta sem sikerült senkinek megmagyaráznia.

Sokan időutazásra gyanakodnak

Az Urál hegységben nem ez az első különleges, megmagyarázhatatlan eset. Legalább ötven olyan helyszínt tartanak számon, ahol már előfordult hasonló jelenség. Ha visszamegyünk egészen a 18. századig, már abból a korból is találunk feljegyzéseket, amik furcsa tűzgolyók felbukkanásáról szólnak. 1927-ben Karpinski közelében egy szivar alakú repülő, beazonosíthatatlan tárgyat láttak. De ezen kívül még számos más ufó észlelést is feljegyeztek.

Szverdlovszk közelében találtak is egy lezuhant, idegen maradványt, amit azóta is a leghitelesebb bizonyítékként tartanak számon a földönkívüliek létezéséről. A roncsok megvizsgálása után a belsejében egy humanoid testét is találták, amiről kiderült, hogy a földön élő egyik főemlőssel sem voltak közös tulajdonságai. Erről az esetről még dokumentumfilm is készült 1998-ban, amire A KGB titkos UFO aktái címen lehet rátalálni.

A Taganaj-hegygerinc környékén, ahol a legutóbbi furcsa eset is történt, már nem ez az első alkalom. Többször is beszámoltak már elektromos gömbök, sétáló ködgomolyag és villámló tűzgolyókról. Fordultak elő már plazmagömbök és fényoszlopok is. A Nagy Mocsár nevezetű lápvidéken pedig több turistával is előfordult, hogy eltévedt, ismeretlen tájra tévedt. Sokszor a mobiltelefonok és kamerák működése is leállt, de elhagyva ezt a különös vidéket újra, maguktól megjavultak.

Vajon egyszer fény derül az Ural hegység rejtélyes történeteinek megoldására is, vagy örökre csak a találgatás marad...?

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL